Яжте всеки ден по два ореха и вижте какво ще се случи с тялото ви


Яжте всеки ден по два ореха и вижте какво ще се случи с тялото ви
Снимка: iStock

Орехите са една от най-полезните ядки и е желателно да присъстват в ежедневната ни диета.

Ползи от ежедневната консумация на 2 ореха

Учени от държавния университет в Пенсилвания стигат до извода, че яденето на орехи всеки ден повлиява положително на здравето на червата, както и на това на сърдечно-съдовата система.

Изследователите успяват да докажат, че яденето на две до три ядки на ден намалява холестерола и нивата на кръвното налягане.

В извършеното от тях проучване са участвали 42 доброволци, които са били на възраст от 30 до 65 години. Всички те са имали проблеми с наднорменото тегло. В периода на изследването участниците са били разделение на 3 групи, като всяка от тях се е придържала към здравословна диета. Доброволците от ядката група са консумирали ядки.

Как да подобрите здравето на сърцето си с храна? 

За периода на изследването, което продължило шест седмици, учените са изследвали съдържанието на полезни бактерии в червата на участниците в него. Изследователите стигат до извода, че орехите увеличават броя на полезните микроорганизми в червата. 

Проучване на влиянието на орехите върху нивата на кръвната захар е следваща цел на учените.

Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене, както и на консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама