Какво се случва с тялото, ако спрете млечните продукти


Какво се случва с тялото, ако спрете млечните продукти
Снимка: iStock/Guliver

Известните ползи за здравето от консумацията на млечни продукти са здравите кости и зъби. Разбира се, млякото е много по-важно за децата, защото растат. Възрастните не се нуждаят непременно от този тип продукти, за да поддържат здравословен живот, особено ако ги заменят с други храни, които съдържат почти същите хранителни вещества.

1. Няма да имате главоболие

Знаете ли, че млечните продукти всъщност могат да предизвикат мигрена? Ако не живеете под постоянен стрес, спите добре и сте ограничили консумацията на кафе, но въпреки това в следобедните часове изпитвате главоболие, млечните продукти може да са отговорът.

2. Ще станете емоционално по-стабилни

В млечните продукти има много хормони, които могат да влязат в конфликт с вашите. Когато тези хормони се смесят, това води до чести промени в настроението. Още след първите 5-6 дни ще забележите разлика.

3. Няма да се чувствате подути

Оказва се, че 65% от възрастните имат намалена способност за преработване на лактоза. Това несъмнено води до подуване на корема, газове и диария. Когато коригирате диетата си, може да се почувствате по-леки и слаби.

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО, АКО НЕ ЯДЕТЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

4. Кожата ви ще се изчисти

Хората, които са чувствителни към млечните продукти, често получават комедони, болезнени пъпки и запушени пори. Оказва се, че млечните продукти съдържат различни хормони, които стимулират развитието на акне.

5 ПОЛЗИ ОТ ПАРНАТА БАНЯ ЗА ЛИЦЕТО

5. Ще усвоявате по-добре хранителните вещества

Може би не знаете, че млечните продукти често образуват филтър в червата, приличаш на безцветен балон, който пречи да усвояването на хранителните вещества.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама