Кога е най-добре да заспивате


Кога е най-добре да заспивате
Снимка: iStock/Guliver

Добре известно е, че недостигът на сън води до стрес и здравословни проблеми. Но понякога човек се чувства уморен дори след 7-8 часа сън. Експерти от European Heart Journal проведоха проучване с участието на над 88 000 клиенти на Британската биобанка, за да определят "златния час" за заспиване, водещ до спокоен сън.

Анализът показва, че хората, които заспиват между 22:00 и 23:00 ч. са изложени на много по-малък риск от сърдечносъдови заболявания в сравнение с тези, които си лягат по-късно или по-рано.

Според експертите, за да нормализирате съня си, е необходим режим. Трябва да свикнете да заспивате и да се събуждате по едно и също време, така че да спите поне 7-8 часа. Постоянното редуване на бодърстване и сън разстройва организма и в резултат на това сте подложени на стрес.

5 МОЩНИ КРИСТАЛА, КОИТО ЩЕ ПОДОБРЯТ СЪНЯ ВИ

За да изпаднете в спокоен сън, е необходимо да се откажете от електронните устройства и телевизора поне половин час преди лягане. Приглушената светлина също ще ви помогне да заспите бързо.

Експертите смятат, че периодичното събуждане през нощта е нормално и обикновено съвпада с цикъла на съня от един час и половина до два часа.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама
Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама