Тези храни имат магически сили


Тези храни имат магически сили
Снимка: iStock/Guliver

Здравословното хранене определено се превърна в тенденция през последните няколко години. То е начин да се чувствате добре както психически, така и физически. Ние сме подбрали 10 храни, които имат магическо действие върху тялото. Колкото по-често ги консумирате, толкова по-добре ще изглеждате и ще се чувствате. Ето ги и тях:

1. Бадеми

Съдържат "добри" мазнини, които са много полезни. Ако искате да се грижите за здравето си, трябва да хапвате по няколко бадема на ден. Също така те притъпяват глада и могат да се консумират по време на диета. Бадемите намаляват риска от няколко болести като например сърдечно-съдови заболявания и Алцхаймер.

2. Чиа семена

Богати са на витамини, Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Преди хиляди години древни народи са ги използвали като лекарство и според много хора имат вълшебни свойства. Чиа семената нямат никакъв вкус, затова можете да ги включите в изключително много ястия.

3. Авокадо

Съдържа "добри" мазнини, които не ни карат да пълнеем. Има свойството да намалява нивото на холестерола в организма и да подобрява сърдечно-съдовата дейност заради ненаситените мастни киселини. Авокадото съдържа множество витамини, които са полезни за кожата, косата, имунната и нервната система.

4. Джинджифил

Той подобрява оросяването с кръв на червата и помага при стомашно-чревни заболявания. Джинджифилът също така засилва съпротивителните сили на организма и спира възпалителните процеси.

5. Кейл

Той е истинска витаминозна бомба - само 100 г от него ви осигуряват препоръчителната дневна доза витамин С. Също така съдържа желязо и калций. Можете да го консумирате в смути, салата и в много други рецепти.

кейл

6. Годжи бери

Има изключително много полезни свойства - подсилва имунната система, подобрява работата на сърцето, дава енергия на тялото, предотвратява ранното стареене и стабилизира кръвното налягане. Задължително включете този вкусен плод в ежедневието си. Можете да го направите със закуската, в смути или дори в салата.

7. Златното зърно на инките 

Или както е по-популярно - киноа. Тя е един от най-добрите източници на растителни белтъчини. По съдържание на белтъчини и незаменими аминокиселини киноата няма равна на себе си

8. Палмата Акай

Това е плод, който вирее в Южна Америка и прилича на боровинка.Той е много подходящ за диета, защото засилва метаболизма. Също така предотвратява появата на бръчки и фини линии. Подобрява енергийния баланс и издръжливостта на организма.

9. Куркума

Oт много години тази подправката е смятана за вълшебна. Тя също има много полезни свойства - намалява холестерола, подобрява храносмилането и има противовъзпалително действие.

10. Боровинки 

Tези малки лилави плодчета са мощен антиоксидант и помагат да се поддържате здрави. Борят се с признаците на стареене, действат срещу свободните радикали и пречистват организма от замърсяванията на околната среда. Непременно ги включете в ежедневното си меню.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама