Това е една от най-полезните напитки


Това е една от най-полезните напитки
Снимка: iStock

Кефирът е една от най-полезните напитки, с което човечеството се е сдобивало. Млечната субстанция е наричана още тибетска гъба и е широко разпространена в Русия, както и в някои бивши Съветски републики.

Кефирът е източник на млечна киселина, микроелементи като селен, желязо, магнезий, калций, фосфор, витамин К, витамин В1, витамин В12, витамин Е, витамин А и много други полезни вещества. Освен за укрепване на организма кефирът може да се използва и като средство за разкрасяване. Смята се, че млечната напитка може да се използва и в маските за коса, тъй като заздравява космените фоликули, премахва пърхота и прави косата блестяща, гъста и здрава.

Пчелното млечице е натурален пчелен продукт, който се цени високо. Пчелите го отделят, за да хранят с него младите пчели, търтеите и царицата майка.

6 ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА ЯДЕТЕ БРОКОЛИ

То е белезникаво на цвят с особен мирис и кисело-сладникав вкус. Има висока биологична стойност и хранителен състав. Съдържа комплекс от 18 аминокиселини в структурите на десетки видове протеини, някои от които по функции се явяват физиологично активни ензими, въглехидрати, липиди, пептиди, мастни киселини, витамини (В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, Н, PP), минерали и др.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама