Трябва ли да съхраняваме сварените яйца в хладилник?


Трябва ли да съхраняваме сварените яйца в хладилник?
Снимка: istockphoto

Около Великден купуваме и изяждаме толкова много яйца, колкото сигурно не ни се събират за няколко месеца през останалото време на годината. И ако по принцип хората са доста предпазливи при съхранението и консумацията на яйца, то около празника сякаш забравяме колко опасно за здравето ни може да бъде грешното им съхранение и единственото, което ни интересува, е как ще ги боядисаме.

Вижте още: Безотказни начини да нормализирате кръвното си без лекарства

Салмонелата е болест, която се крие в някои от пресните яйца. Бактерията Salmonella enteritidis се открива предимно в жълтъка и се размножава бързо при стайна температура. Когато купувате големи количества яйца, трябва да сте сигурни, че ги взимате от място, където са били съхранявани на студено. Когато занесете яйцата вкъщи, веднага ги сложете в хладилника.

Според изследвания най-лошото място, където можете да държите яйцата в хладилника, е вратата му, където си има специално обособено място за тях. Правилното им съхранение е да се сложат в картонената опаковка, в която сте ги купили, и да бъдат поставени във вътрешната час на хладилника, където е най-студеното място.

Всеки иска да сложи сварените и красиво боядисани яйца на масата у дома, за да се похвали с тях, но това крие огромен риск за здравето ви и може да стане причина да се "похвалите", но със салмонела.

Ако искате да украсите масата с тях, то изобщо не трябва да консумирате тези яйца! Специалистите препоръчват да не държите сварените яйца за повече от два часа извън хладилника.

Вижте още: Какво я очаква всяка зодия на Великден 2023

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама