4 добри причини да пиете вино на Свети Валентин


4 добри причини да пиете вино на Свети Валентин
Снимка: iStock/Guliver

Денят на влюбените е тук и това е възможност за двойките по света да изразят своята любов и привързаност. Разбира се, като всеки друг празник, и този може да дойде с известна доза стрес заради желанието ни да измислим нещо уникално и специално за своята романтична вечер. А какво по-лесно от това просто да отидете с половинката на по чаша червено вино някъде? Или пък да поканите приятелка на гости, с която да споделите любимото си мерло?

1. Няма по-добра презентация

Нищо не изглежда по-подходящо и „на място“ от чаша червено вино на масата за вечеря. В крайна сметка, има причина червеното вино да е нещо, към което посягаме, когато празнуваме или просто се радваме на живота.

2. Романтика и пак романтика

Свети Валентин е ден на любовта. А какво по-романтично от това да споделите чаша червено вино с любимия човек? Богато, с дълбок вкус, но някак мистично, червеното вино влияе на сетивата по неповторим начин. Помага ни да се отпуснем и да се потопим в романтичната атмосфера.

3. Произвежда „хормона на любовта“

Когато пиете вино, мозъкът ви произвежда окситоцин, известен още като „хормона на любовта“ - химично съединение, което преобладава в най-красивите емоции. Така че чаша червено вино определено ще ви направи по-влюбени!

4. Антиейдж ефект

Доказано е, че гроздето увеличава дълголетието и забавя процеса на стареене както при мъжете, така и при жените. Благодарение на съединението ресвератрол в телата ни се активират протеини, които ни предпазват от стареене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама