4 неща за тиквичките, които трябва да знаете


4 неща за тиквичките, които трябва да знаете
Снимка: iStock

Когато става въпрос за сезонни продукти, тиквичките са едни от най-универсалните – ядат се сурови, мариновани, на скара или пържени. Този летен и диетичен разкош се адаптира добре към различни рецепти, защото абсорбира вкуса изключително добре. И тъй като през следващите месеци всички ще виждаме тиквичките навсякъде, ето 4 неща, които трябва да знаете за тях.

1. Подобно на авокадото, доматите, чушките и тиквата, тиквичките всъщност изобщо не са зеленчук. Въпреки че е известно, че се похапват предимно солени, те имат семена, което ги прави плод по дефиниция.

2. Най-често срещаният сорт в света са наситено зелените на цвят, но има много други, от които да избирате. Независимо дали са бледозелени, на райета, жълти или оранжеви, всички те се използват взаимозаменяемо в рецепти.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ ТИКВИЧКИ

3. Обикновено в началото на летния сезон можете да закупите ярките жълти, оранжеви и зелени цветове на незрели тиквички. Тези красиви цветя са годни за консумация и имат прекрасен, деликатен вкус. Могат да се пълнят с меко сирене, да се изпържат в леко тесто, да се задушат с масло и морска сол или да се накъсат в лятна салата.

4. Опитайте се да купувате тиквички, които са малки до средни по размер, тъй като по-големите са по-влакнести. Това означава, че ще имат повече семена, по-дървесна текстура и може да са по-горчиви. Ако обаче имате големи под ръка, те лесно могат да бъдат настъргани на кюфтета от тиквички.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама