5 начина да спрете хълцане бързо и ефективно


5 начина да спрете хълцане бързо и ефективно
Снимка: iStock

Всеки хълца в даден момент от живота си и това е напълно нормално. Но ако го правите твърде често или го намирате за едно от най-досадните неща, съветваме ви да пробвате някой от следните супер ефектни трикове, с които да прекратите хълцането!

Вижте още: Ето какво означава според поверието, ако ви "играе" окото

1. Стиснете носа си и изпийте чаша вода

Един ефективен метод за лечение на хълцане е да стиснете носа си и да задържите дъха си, докато пиете чаша вода. Действа и ако поглъщате голямо количество храна наведнъж, като например ориз. Ако все още имате хълцане след първия опит, трябва да повторите стъпките отново. Обикновено хълцането ще изчезне най-много след 2-3 опита.

2. Яжте една чаена лъжичка мед

Добавете една чаена лъжичка мед в чаша вода. Преди да я изпиете, уверете се, че вече сте го разбъркали добре. Медът има способността да гъделичка блуждаещия нерв (vagus nerve) и да сложи край на вашето хълцане.

3. Използвайте две сламки, за да изпиете чаша вода

Напълнете чаша с вода и поставете две сламки в нея, като една от сламките трябва да притиска страната на чашата. След това трябва да изпиете водата с двете сламки. Когато го правите, уверете се, че поглъщате на възможно най-големи глътки.

Вижте още: Каква е разликата между сръбска и българска баница

4. Хапнете чаена лъжичка пикантен сос

Някои хора успяват да спрат хълцането си, като хапнат лъжичка чили сос. Сосът ще бъде толкова лют, че ще ви разсее, за да се съсредоточите върху парещия ефект върху езика ви.

5. Задръжте дъха си, докато запушвате ушите си с пръсти

Първо, трябва да вдишате и издишате въздуха веднъж. Когато издишвате въздуха, трябва да изкарате възможно най-много въздух. Следващата стъпка е да задържите дъха си, докато използвате пръстите си, за да запушите ушите и да изплезите езика си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама