Думите, които могат да съсипят отношенията ви


Думите, които могат да съсипят отношенията ви
Снимка: iStock/Guliver

Думите съдържат голяма сила. Те могат да ви направят щастливи и напълно да променят хода на живота ви. От друга страна, думата може да разбие сърцето ви на милион парчета буквално за няколко секунди.

Има моменти, когато използваме неправилни думи, с които не успяваме да предадем посланието си на хората около нас. Великата мисъл „Ни една изречена дума не е принесла толкова полза, колкото безброй неизказани.“ доказва това. Но трябва да помним, че думите също имат много голяма стойност.

Само от вас зависи какви думи използвате и как те ще повлияят на вас и хората около вас. Може да не сте наясно с това, но някои популярни думи могат да навредят на отношенията ви с други хора. Вижте кои са те:

Винаги

Тази дума е в състояние да изгради замъци и да ги унищожи със скоростта на светлината. Думата "винаги", използвана по положителен начин, например в утвърждения, може да има наистина вдъхновяващ ефект. Такова просто изречение като „аз винаги се развивам и ставам по-добър човек“ може да вдъхнови и да ви помогне да повярвате в себе си.

Напротив, когато използвате тази дума по отрицателен начин, можете не само да загубите вяра в себе си, но дори да насърчите другите да започнат да мислят лошо за вас. Например фразата: "Аз винаги развалям всичко." Кое „винаги“ избирате за себе си?

Но

Тази кратка дума от две букви може да накара човек да почувства ужасно безпокойство и изключителна степен на самосъмнение. Тя автоматично сее семената на съмнението във вашия ум или ума на човека, с когото разговаряте. Например "Обичам те, но..."

Думата "но" може да обезсили всичко, което сте казали преди. Освен това често е последвана от отрицателна фраза, която унищожава положителното начало на цялото ви изречение. Ако искате да изградите наистина здрави отношения, тогава е по-добре да избягвате тази дума.

Ти

„Ти“ е една от най-влиятелните думи. Използването на това малко местоимение може да предизвика чувство на несигурност, объркване и уязвимост: „За какво си мислиш ти?“ Използването на такова „ти“ може да накара друг човек да се почувства несигурен и да се засрами. И въпреки това тази дума може да върши чудеса. С нея можете лесно да дадете увереност на човек и да го оставите да повярва в себе си: „Поздравления, днес ти свърши невероятна работа!“

5 НЕОБИЧАЙНИ НЕЩА, КОИТО ЩЕ ВИ РАЗВЕСЕЛЯТ

Никога

Абсолютно невероятно е как с една дума можете да накарате човек да почувства дълбока безнадеждност и усещане за пълна сигурност. Думата никога може да ви разстрои, но също така може да укрепи връзките.

"Никога няма да успееш." Тази фраза може да накара този, който я чуе, напълно да загуби надежда и да спре да се опитва. С други думи, тя е в състояние да блокира всякакви опити за постигане на напредък в живота.

"Никога няма да те изпусна“. С тази фраза, от друга страна, можетеда заздравите и укрепите чувството на любов и доверие. В крайна сметка доверието е най-важната част от всяка връзка.

Вие избирате какво да привлечете в живота си. Думите, които казвате, могат да ви помогнат да постигнете всичко, за което мечтаете. Просто бъдете внимателни, когато ги използвате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама