Изложба в чест на куклата Барби отваря в Лондон


Изложба в чест на куклата Барби отваря в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

Истерията около куклата Барби изобщо няма намерение да затихва, макар да минаха месеци от излизането на филма. За да отбележи 65-ата годишнина на световноизвестната кукла, Музеят на дизайна в Лондон ще представи изложба другата година - от 5 юли 2024 до февруари 2025 г.

Вижте още: 11-годишната Есма Глива от Сараево преоблича кукли Барби с балкански носии (ВИДЕО)

Чрез партньорство с компанията за играчки „Мател“, музеят получи специален достъп до мащабните архиви на марката за кукли „Барби“ в Калифорния. Множество редки и уникални предмети ще бъдат изложени заедно с други дадени назаем ключови предмети в рамките на изложбата, посветена на историята на марката.

Барби е пусната в продажба за първи път през 1959 г. Целта на нейния създател Рут Хендлър е била да направи различна играчка за дъщеря си Барбара.

Изложбата ще обърне поглед назад към тази начална точка, като също ще разгледа историята на Барби през призмата на дизайна в сферите на модата, архитектурата, мебелния дизайн и дизайна на превозни средства.

Изложбата е организирана на фона на успеха на игралния филм „Барби“ с участието на актьорите Марго Роби и Райън Гослинг, който доминира в бокс-офиса това лято, превръщайки се в най-популярния филм за 2023 г. досега.

„Барби“ е една от най-разпознаваемите марки на планетата и както видяхме наскоро, нейната история се развива с всяко ново поколение“, каза Тим Марлоу, главен изпълнителен директор на Музея на дизайна в Лондон. „Очакваме с нетърпение следващата година да покажем цяла гама от грабващи вниманието предмети, някои познати, но много невиждани досега, за да представим еволюцията на дизайна в света на Барби през десетилетията.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама