Изобретиха машина за целувки от разстояние (ВИДЕО)


Изобретиха машина за целувки от разстояние (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Китайска стартъп компания изобрети машина за дистанционно целуване, вдъхновена от ограничителните мерки по време на пандемията от COVID-19, съобщи "Ройтерс". Тя събира информация за целувките на потребителите чрез сензори, инсталирани в силиконови устни. Те се задвижват и едновременно възпроизвеждат човешките целувки.

Апаратът е кръстен на звука, асоцииран с целувката - муа (MUA). Той също улавя и възпроизвежда звук и леко се затопля по време на целуване. Според изобретателите от пекинската компания Siweifushe това прави изживяването по-истинско.

Потребителите могат дори да се възползват от целувки на други потребители, публикувани в приложение, което е свързано с машината.

Идеята е вдъхновена от продължителния период на ограничения в Китай по време на тригодишната пандемия от COVID-19.

"Тогава имах връзка, но не можех да се виждам с приятелката си", каза изобретателят Чжао Цзянбо. В разгара на пандемията Цзянбо е студент в Пекинската филмова академия. Избира липсата на физическа интимност във видео разговорите за тема на своята дипломна работа, а по-късно създава стартъпа Siweifushe. Машината за целувки е първият продукт на компанията.

През първите две седмици, след като е пусната, са били купени 3000 броя и са били получени заяви за около 20 000, добави Чжао Цзянбо.

Вижте още: 7 типа целувки, по които мъжете са луди

Машината прилича на стойка за мобилен телефон с прикачени реалистично изглеждащи силиконови устни. Устройството се предлага в няколко цвята, но устните винаги са едни и същи. Отзивите на потребителите са различни – за някои апаратът е интригуващ, а други твърдят, че ги кара да се чувстват неудобно. Сред основните оплаквания е липсата на език.

В социалните мрежи се появиха публикации, в които се споделят опасения, че устройството може да се използва за еротични онлайн публикации, които са строго регулирани в Китай.

Изобретателят твърди, че компанията спазва разпоредбите, но "не можем да направим кой знае какво във връзка с това как хората използват устройството".

MUA не е първата машина за дистанционно целуване. През 2011 г. японци направиха машина за предаване на целувки, а малайзийци създадоха подобно устройство пет години по-късно.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама