Как да разпознаете и да се предпазите от зли хора


Как да разпознаете и да се предпазите от зли хора
Снимка: iStock

Завистта не е добра мотивация за самоусъвършенстване. Но в днешно време много хора проявяват завист към по-успелите. Ето защо е толкова важно бързо да разпознаете скритите завистници. Те, за съжаление, са много по-опасни от тези, които изразяват своите мисли и чувства директно. Защото имат много по-непознати за вас начини да повлияят на ситуацията. Ето как да ги разпознаете:

Неискрени комплименти

Да, те са трудни за разграничаване от истинските, така че трябва да слушате интонацията на говорещия. И да разсъждавате върху ситуациите, в които са ви направени тези комплименти. По правило те са умишлено демонстративни и напълно съответстват на приетите в обществото социални норми.

Пренебрегват постиженията ви

"Той просто имаше късмет." Скритите завистници винаги смятат вашите постижения за случайни. Или въз основа на късмет, подкуп или други не твърде честни начини. Но те винаги обясняват своите успехи с талант, постоянство и упорит труд.

ИЗРИЧАНЕТО НА ТЕЗИ ДУМИ ВИ РАЗБОЛЯВА

Демонстрация на успеха

Скритият завистник ще положи всички усилия да ви покаже собствените си постижения. И реални, и въображаеми. Така че, ако някой твърде упорито споменава успехите си - помислете за това.

Клюки

Пускането на клюки зад гърба ви е любимо занимание на завистливи хора. Защо? Понеже с помощта на клюки могат да настроят всички срещу вас и да променят мнението на хората.

Безпричинна антипатия

Много често причините за това неприятно чувство се крият именно в завистта. Просто завистливите хора рядко се опитват да разберат емоциите и чувствата си. За тях е много по-лесно да кажат, че всичко се дължи на "силната им интуиция", която явно им казва, че сте лош човек.

ИЗЧИСЛЕТЕ СВОЯ КОД НА БОГАТСТВОТО ЗА 2022

Радост от пораженията на другите

Дори и най-незначителните ви провали вече са причина за радостта на човека, който ви завижда. Но тъй като тези хора са подли, те най-вероятно ще покажат, че ви съчувстват или дори ще предложат своята помощ.

Състезания

Може би един от малкото случаи, когато завистта се превръща в мотивация за нормална дейност. Такива завистливи хора ще се опитат да ви принудят да се състезавате с тях по някаква причина. Струва си да се съгласите - във всеки случай ще е от полза за всички. Може и това ще е добър урок за двете страни.

Имитации

Друг начин да разберете, че някой ви завижда и има лоши намерения. Завистниците смятат, че ако започнат да копират вашите маниери и поведение, положението им ще се подобри значително. Така че наблюдавайте внимателно хората около вас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама