Науката отговаря: Харесват ли мъжете големи дупета


Науката отговаря: Харесват ли мъжете големи дупета
Снимка: iStock/Guliver

Минали са повече от 20 години от момента, в който Sir Mix-A-Lot издаде „Baby Got Back“ -любовно писмо до пищните жени навсякъде по света. Но манията на мъжете по красивите дупета остава силна и до днес – А Дженифър Лопес и Ким Кардашиян са само част от доказателствата. Дори може да се каже, че задните части изместиха гърдите като фокусна точка на женското тяло.

Изследване от Тексаския университет в Остин установи, че това, което наистина привлича мъжете не е толкова размерът на дупето, а извивката - по-конкретно гръбначното изкривяване, което предлага илюзията за оформено дупе.

В проучването приблизително 100 мъже на възраст между 17 и 34 години бяха помолени да оценят привлекателността на женски силует в профил. Всяко изображение е било променено така, че долната част на гръбначния стълб да се извива под различни ъгли. Какво са открили изследователите? Около 68% от мъжете са предпочели изображенията, които показват долната част на гръбнака, извита под ъгъл от 45 градуса.

Доста интересно, но променят ли се нещата, когато размерът на дупето влезе в игра? Оказва се, че мъжете са били привлечени от жените, чието гръбначно изкривяване е най-близко до 45 градуса, независимо от размера на задните им части. 53% пък са предпочели по-малките по размер дупета.

„Това ни позволи да докажем убедително, че мъжете предпочитат жени, които показват специфични ъгли на гръбначно изкривяване пред големина на дупе“ каза съавторът на изследването Ерик Ръсел.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама