Ветеринар: Кучетата могат да поемат емоциите и заболяванията на собствениците си


Ветеринар: Кучетата могат да поемат емоциите и заболяванията на собствениците си
Снимка: iStock

Забелязали ли сте, че често вашият космат домашен любимец реагира и се държи по същия начин, както бихте направили вие в определени ситуации? Експерт по животните казва, че поведението и темпераментът на кучето всъщност могат да бъдат пряко отражение на уникалната личност на собственика му, съобщава "Newsweek".

Вижте още: Най-мъдрата притча за страха

В зависимост от конкретната среда, в която кучето живее, определени черти на характера могат да се окажат отражение на неговия собственик.

Например, собственик, който е изключително отдаден на интереси като туризъм, пътуване, каяк и включва кучето си в своите приключения, ще има домашен любимец, който се е развил като много приятелско, енергично и активно куче. Разбира се, генетиката на домашния любимец също е много важна. Проучванията показват, че емоции като страх могат да се предават на кучета в утробата“, казва ветеринарният лекар Кейт Хембри.

"Емоции като страх могат да се проявят чрез черти като срамежливост и асоциалност при кучетата и дори чрез показване на агресивни сигнали. Тези характеристики на кучето обаче обикновено не са отражение на собственика им", обяснява експертът.

Кейт Хембри обяснява още, че ако домашните любимци имат способността да отразяват нашата личност, тогава куче, което е игриво и енергично, означава, че отразява склонността на собственика, който също обича да общува или да участва в дейности на открито. Куче, което обича да се гушка по цял ден, има тази склонност, защото това е, което е свикнало да прави със своя собственик.

Вижте още: На Петковден вярващите ще почетат баба Ванга в Рупите

За ужас, но не и изненада на много собственици, Кейт Хембри обяснява, че кучетата също могат да усетят нашите чувства на стрес и безпокойство и понякога отразяват нашите заболявания и неразположения.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама