Ако той прави тези 4 неща, значи има страх от обвързване


Ако той прави тези 4 неща, значи има страх от обвързване
Снимка: iStock

Ако кажете на вашите баба и дядо, че "той има страх от обвързване", най-вероятно ще избухнат в смях. По-възрастното поколение се е страхувало от мечки, глад и войни... Техният живот е бил доста по-труден от нашия и до голяма степен е бил въпрос на оцеляване. А най-сигурният начин за това е било, когато са обвързани.

Вижте още: 5 начина да привлечете честен мъж и да остане ваш завинаги

Ние живеем в доста по-разглезени времена, които ни направиха не просто консуматори, а направо егоисти. Днес е нещо нормално да чуеш, че някой има фобия от обвързване, брак и деца, а още по-нормалното е, че тези страхове засягат предимно мъжете. И това въобще не е смешно, защото фобията от връзки прави един човек нещастен.

Представяме ви 4 знака, че излизате с човек, който страда от фобия към обвързване.

1. Избягва да ви представи на близките си хора

Винаги избягва да ви запознае с приятелите и семейството си. Това е особено подозрително, ако излизате от дълго  време. Човекът, който се изнервя при мисълта, че ще ви допусне твърде близо до личния си свят, определено няма дългосрочни планове с вас.

Все пак, ако се виждате от месец, наистина е твърде рано за семейни вечери. Просто трябва да имате ясна преценка за това как се развива връзката ви във времето.

2. Не желае да казва думите "любов" и "обич"

Да признаеш на някого, че го обичаш се изисква голяма смелост. Много от хората, които имат фобия от обвързване, казват неща като: "В момента просто се забавляваме" или "Наистина не обичам да поставям етикети на нещата". По този начин смятат, че се предпазват от обвинения. Това не означава, че не изпитват нищо към вас - по-скоро, че не искат внезапно да се окажат във връзка.

3. Избягва да говори за съвместно бъдеще с вас

Не забравяйте, че човек, който се страхува да влезе във връзка, може да има много причини да се чувства така. Фактът обаче е един - мъж, който има фобия от обвързване, не иска да прави планове за бъдещето, които включват вас, защото това го кара да чувства застрашена свободата си.

 4. Изведнъж изчезва

Човекът с фобия от обвързване не обича да се чувства така, сякаш е на повикване, пък било то и за партньора си.

Ако излизате с мъж, който има фобия от обвързване и нещата започнат да стават по-сериозни, може той просто да изчезне от лицето на планетата, за да докаже (и на двама ви), че все още има своята независимост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама