Безусловната любов – истина или романтична илюзия?


Безусловната любов – истина или романтична илюзия?
Снимка: iStock/Guliver

Когато хората говорят за безусловна любов в контекста на романтичните връзки, те обикновено мислят за онзи вид любов, който е лесен, върви „по мед и масло” и се усеща като разкошна почивка. Ние вярваме, че когато любовта е безусловна, нищо не може да я разтрогне.

Но може ли да има такава между мъж и жена? И ако наистина съществува - здравословна ли е?

Безусловната романтична любов е една красива илюзия и уви, отразява незрели отношения.

Младите влюбени са опиянени от емоциите и от мощния химически коктейл, произвеждан в мозъка им. Те се чувстват така, сякаш партньорът им не може да направи нищо лошо, но и дори и да се случи – всичко ще бъде простено.

ТЯ Е ОТ ОНЗИ ТИП ЖЕНИ, ЗА КОИТО СЕ ПИШАТ РОМАНИ

Този вид любов все още не познава етапите на живота, реалността на брака и важността на индивидуалното развитие. Безусловната любов е наивна и несъзнаваща, че силните връзки са резултат от две силни личности, които комбинират своите житейски знания и мъдрост, за да изградят доверие и трайно партньорство.

Любовта към партньора няма как да бъде без условия. За разлика от нея, зрялата любов признава, че здравословните граници изграждат истинските романтични взаимоотношения и здравословни връзки. И това е наистина добре!

Безусловната любов няма граници. Но реалният свят е условен. Положителните и отрицателните действия идват с последици и реакции. Ако се опитаме да бъдем максимално честни със себе си, всеки от нас има поне едно условие към половинката - вярност, честност, лоялност, уважение. А истинската любов изисква и двамата партньори да поемат отговорност за себе си и за връзката.

И така, идеята за безусловната любов е наистина красива, розова, като сладникав романтичен филм от 70-те, но истинските отношения изискват работа, граници и… условия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама