Грозните истини за любовта, които учим по трудния начин


Грозните истини за любовта, които учим по трудния начин
Снимка: iStock/Guliver

Много млади хора не са съвсем наясно какво точно искат от живота, но всички са сигурни, че искат да изживеят онази любов, за която хората пишат стихове и песни. Любовта може да бъде наистина красива, но дори добрите взаимоотношения идват с предизвикателства, криви на обучение и резки спадове. И знаете ли какво? Най-ценните уроци никога не се появяват с розови листенца и аромат на шоколад. Ето кои истини се учат по трудния начин.

1. Влюбвате се в идеи, а не в хора

Всички го правят, дори тези, които се гордеят, че приемат другите такива, каквито са. Истинското опознаване на някого е нещо, което се случва на етапи и отнема много време. Първо усещате чувството „боже, мисля, че съм влюбена“ и дори се обвързвате с човека много преди този процес да приключи. Все още обаче не го познавате истински. Просто виждате обещание в малкото, което сте видели досега. Умът ви запълва останалото въз основа на минали преживявания и други (вероятно фалшиви) истини, които смятате, че знаете за любовта и хората.

2. Хората искат връзки по егоистични причини

Реалността е такава, че повечето хора искат връзка, за да бъдат обичани, обгрижвани, защитени и щастливи. Ще се учудите колко много млади хора са израснали с емоционално недостъпни родители, които не са им предложили тези неща, и виждат романтичната любов като панацея, която най-накрая ще запълни тази празнота.

И знаете ли какво? Това е невероятно човешки начин да се почувстваме обичани, ценени и разбирани малко повече. Освен ако не сте яростен нарцисист, в даден момент ще искате да се възползвате от друг човек.

"СВЕСТНИТЕ" МЪЖЕ СЪЩО РАЗБИВАТ СЪРЦА

3. Раняването е неизбежно

Погрешно си мислите, че има такова нещо като човек, който е толкова добър, почтен и честен, че дори не може да ви нарани. Никой не е толкова перфектен, всички хора се ядосват и казват ужасни неща от гняв, които реално дори не мислят. Но когато някой наистина има значение за вас, намирате начин да му простите и да му дадете шанс да се поправи.

4. Сърцето понякога ще бъде отворено, а друг път затворено

Няма да се чувствате безумно влюбени в партньора си през цялото време. Всъщност, с годините ще има все повече моменти, в които вероятно няма и да харесвате половинката особено и чувството ще бъде взаимно. Половината от времето дори няма да е по негова или ваша вина. Но чувствата минават - добри и лоши.

5. Невъзможно е да обичате без страх

Колкото по-дълбока е любовта, толкова по-висок е рискът и по-голям страхът. Да обичаш някого означава да се отвориш пред възможността да бъдеш наранен, вероятно много лошо. Това означава да се страхуваш да не го загубиш - ако не от раздяла, то от злополука или нещо друго. Лошото е, че страхът не винаги изглежда или се чувства като страх, а като раздразнение, гняв, изтръпване, безпокойство и други неща в тази насока. Никога не изчезва, но това е сигнал, че имате нещо в живота си, за което се грижите достатъчно и е нормално, че искате да го задържите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама