Незрялата любов постоянно се съмнява, а зрялата намира отговори


Незрялата любов постоянно се съмнява, а зрялата намира отговори
Снимка: iStock

Много хора мислят, че когато се влюбят ще се чувстват все едно в свободен полет без никакъв контрол над ситуацията. Но зрелите хора се държат по различен начин, тъй като винаги се опитват да поддържат някакво чувство за контрол.

Не е вярно, че не сте в състояние да контролирате сетивата. Да, можете да се влюбите, без да сте го планирали. Но винаги сте в състояние да контролирате количеството любов, което давате на друг човек. Винаги можете да контролирате как показвате чувствата, натрупани в сърцето ви. Истинската любов ви дава усещане за спокойствие и комфорт. Тя е като одеяло, което ви предпазва от студа навън. Ако наистина се обичате, не може да има съмнение в душите ви. Зрялата любов иска комфорт и стабилност, но незрялата любов търси драматична история.

Незрялата любов постоянно се съмнява, а зрялата любов намира отговори.

Незрелите връзки са много ненадеждни. Те винаги са пълни с въпроси и съмнения. Но зрелите взаимоотношения намират отговори на всички въпроси.

При незрели връзки партньорите се фокусират върху капризите, а в зрелите отношения - върху нуждите.

Незрелите отношения винаги са погълнати от желанията. Но зрелите партньори се фокусират върху задоволяването на нуждите на самата връзка.

Незрелите връзки заличават личността, а зрелите връзки допринасят за нейното развитие.

Незрелите отношения се свеждат до нарушение на дадено лице. Но в зряла връзка хората осъзнават, че за успешен съюз са нужни двама самодостатъчни хора.

Незрелите връзки убиват личните цели, а зрелите ги насърчават.

Незрелите връзки карат хората да чувстват, че трябва да се откажат от личните си мечти. Но зрелите отношения, напротив, стимулират партньорите да се развиват.

Незрелите връзки се развиват на екрана на мобилния телефон и във Фейсбук, а зрелите връзки винаги са истински живот.

Всички важни разговори в незрелите връзки се водят в Интернет. Но в зрелите отношения истинската комуникация се оценява, тя винаги е приоритет.

Незрелите връзки налагат проблема, а зрелите връзки са адаптивни.

Незрелите връзки трябва да насилват събитията, защото изглеждат неестествени. Но зрелите партньори се научават да се адаптират към изискванията на взаимоотношенията като цяло.

Незрелите отношения винаги са изложени на риск, а в зрелите отношения царува доверие.

Незрелите отношения вероятно ще се давят в множеството заплахи, които ги заобикалят. А зрялата връзка винаги е самоувереност в партньора.

Незрелите връзки се провалят, а зрелите връзки продължават да се развиват.

В крайна сметка една незряла връзка изгаря рано или късно. Но зрялата  любов винаги намира начин да оцелее и да се развие по-нататък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама