Ние се крием от сериозна връзка, но все пак разбиваме сърцата си


Ние се крием от сериозна връзка, но все пак разбиваме сърцата си
Снимка: iStock/Guliver

Самотата не е гаранция за сигурност. Мамим себе си, лишавайки се от наистина невероятни моменти в живота.

Много от нас са сами от доста време. Не влизаме в сериозна връзка от месеци, а някои живеят в това състояние с години или дори през целия си живот.

Все още се опитваме да се излекуваме от неудобство, романтично приятелство, еднократен секс, кратка романтика. Опитваме се да намерим отговора, искаме да стигнем до логичния завършек на тази история. Изпитваме неприятно чувство вътре в нас, сякаш сме изоставени, въпреки че не сме имали дори една пълноценна връзка.

Не влизаме в сериозна връзка, но все пак разбиваме сърцата си. Бягаме от отношенията, страхуваме се да не останем с разбито сърце, да покажем своята уязвимост, да демонстрираме истински интерес.

Ние сме поколение скептично настроени хора, които се притесняват да бъдат измамени и изоставени. Всички се страхуваме, че да пуснем човек в живота си ще ни навреди жестоко. Ние не влизаме в отношения, защото се опитваме да се предпазим от сърдечна болка - но, въпреки това, сърцата ни все още живеят в болка.

Прекарваме часове в опит да намерим скрити значения в съобщения, оплакваме се на приятели и плачем в леглото, защото не сме сигурни дали човекът, към когото имаме чувства, изпитва същото...

Страхуваме се от ревност и безпокойство, които изпитваме в пълноценни отношения, но забравяме за всички добри неща, които те ни дават. Без бавни танци на сватбени партита. Без печене на мъфини заедно. Без прегръдки, пълни с нежност.

Ние се заблуждаваме. Лишаваме се от наистина невероятни моменти в живота си.

Страхуваме се да напуснем зоната си на комфорт, избягваме привързаността, защото сме свикнали да приравняваме любовта с болка. Вече не си спомняме колко е приятно да разчиташ на някой, който ти изпраща прекрасни послания всеки ден и те държи в обятията си всяка вечер.

Изпитвали сме болка повече от веднъж, когато сме били обичани, затова възприемаме връзката като нещо негативно. Чудим се дали любовта си струва всички сили, които ще трябва да отделим за любимия човек. Убеждаваме се, че ще бъдем по-спокойни без цялата тази драма. Ние лъжем себе си, вярвайки, че по този начин можем да защитим себе си. Но в действителност ние не сме в състояние да контролираме това, което сърцето ни желае. Безсилни сме.

Вече не влизаме в сериозна връзка, но сърцата ни продължават да болят... Много от нас изпитват страдание след връзки, които никога не са се състояли. Други са тъжни за човек, който никога не е бил част от живота им.

Самотата не е гаранция за нашата безопасност. Сърцето ни отново може да бъде разбито... Но никога не трябва да спираме да вярваме в любовта!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама