Защо хората се развеждат: Няколко основни причини


Защо хората се развеждат: Няколко основни причини
Снимка: iStock/Guliver

Има връзка, които продължават в години и изглеждат супер хармонични. Един ден, обаче, нещата се обръщат и любовта сякаш се изпарява. Понякога се стига и до развод. Но дали това се е случило изведнъж? Разбира се, че не! За да се стигне до толкова крайни действия, нещата са се натрупвали с години.

Ето и кои са основните причини за развод:

1. Хората ​​постепенно се отдалечават един от друг

Процесът, който води до нежелания развод, е бавен. Всичко става постепенно. Това е като с нечупливи чинии, които можете да изпуснете и, колкото и да ги пускате, те няма да се счупят. Но някои пукнатини остават, те стават все повече и повече. И тогава те достигат критична точка, пускате чинията - и тя се разпада на парчета. Така е и във връзка.

Много от онези, които се разделят в края на живота си, казват, че просто са се отдалечили един от друг и са тръгнали по различни пътища.

Често жените чувстват, че дават прекалено много: да се откажат от кариерата си, да не си вземат почивка и да спестяват. И им се струва, че в една връзка те нямат на кого да разчитат. И те много по-често решават да напуснат любимия мъж, отглеждайки сами децата си.

2. Партньорите си позволяват да се отпуснат

Намирайки се до един и същи човек 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, свикваме и буквално прерастваме един в друг. Но понякога това води до факта, че хората спират да си грижат за себе си и се отпускат.

Работите много, развивате бизнеса си и печелите пари за семейството си, но сте спрели да работите върху себе си, за да бъдете внимателен партньор и привлекателен човек. Това е голяма грешка!

3. Разликата във възрастта става по-забележима

Понякога възрастта започва да играе роля, въпреки че когато за първи път се срещнахте, разликата изглеждаше незначителна. Това е добре познат психологически феномен - разликата от десет години на различна възраст изглежда невероятна (първокласник и завършил), или незначителна (момиче на 20 години и мъж на 30 години).

5 ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО МЪЖЕТЕ СИ ТРЪГВАТ, БЕЗ ДА СЕ СБОГУВАТ

45 години и 60 някога са били само 20 и 35. И сега тези числа символизират криза на средния живот и първите признаци на старост.

Всеки път, когато изпитате криза, искате да се върнете в миналото, където всичко беше познато и красиво. Поради тази причина хората започват отношения с партньори много по-млади от себе си - помагат им да се чувстват млади по-дълго време

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама