8 навика, които ви правят неустоимо привлекателни


8 навика, които ви правят неустоимо привлекателни
Снимка: iStock

Рядко казваме това на глас, но дълбоко в себе си всички искаме да бъдем привлекателни. Не, не със стегнато тяло или перфектно лице, а с качества, към които хората се чувстват привлечени. Ето и 8 навика, които могат да ви помогнат да станете такава жена.

1. Изненадвайте хора

Не казвайте на хората какво ще им дадете или ще направите за тях, защото тогава те ще го очакват. Направете им изненада - това е много по-запомнящо се и въздействащо, отколкото да направите това, което сте обещали.

2. Казвайте "не", когато наистина НЕ искате нещо

Хората уважават онези, които открито изразяват мнението си, повече от някой, който винаги се съгласява с тяхната молба или покана. Защото, когато казвате "не" на другите, хората виждат колко сте истински, че имате приоритети и можете да бъдете честни за чувствата си.

Да, ако кажете "не", стомахът ви може да се преобърне, но ако можете да преодолеете това чувство, ще започнете да се чувствате добре. Ако не се отнасяте към себе си като към номер едно, другите ще се отнасят към вас като към номер две.

3. Направете нещо мило за непознат

Задръжте вратата, ако ръцете им са пълни. Предупредете ги, преди да седнат на мокра седалка. Вземете изпуснатите им пари. Това са неща, които повечето хора няма да направят, но ще ви уважават, ако го сторите.

Вижте още: Ако искате да сте щастлива жена, правете тези неща

4. Оставете егото си на заден план и се учете от тези, които са по-добри от вас

Можете да се оплаквате колкото си искате, че животът е гаден, да продължавате да се питате защо не сте толкова умни, богати, успешни, влиятелни, красиви, но по този начин не си помагате да растете. Не се опитвате да станете по-добри, да се усъвършенствате. Отделете време, за да проучите с какво другите се отличават. Попитайте, ако имате нужда. Защото, ако искате да бъдете най-добрата версия на себе си, трябва да имате желание да се учите от най-добрите.

5. Бъдете любопитни за всичко

Забавно е да говорите с другите, но моментът, в който разговорът замира, защото никой няма какво друго да каже, е когато започнете да се отегчавате от този човек. Не бъдете този човек, онзи, който тревожно гледа настрани, докато се чуди за добра тема.

Ако искате да се спасите от тази ситуация, трябва да накарате хората да се интересуват от вас и единственият начин е вие самите да сте любопитни. Научете как работят нещата. Запитайте се защо хората се държат по този начин. Прочетете какво се случва в света в момента. Защото, когато имате още много неща за казване, останалите автоматично смятат, че сте интересни и по-умни събеседници.

Вижте още: 6 закона на кармата, които всеки трябва да знае

6. Запазете спокойствие, когато някой ви е ядосан

Не е приятна гледка да видите някой да крещи гневно или да се нахвърля. И понякога просто не можем да не отвърнем. Не го правете. Преди да реагирате остро, отделете минута, за да помислите върху цялата ситуация и защо се чувствате толкова ядосани. Може би е имало някакво недоразумение помежду ви и може би е най-добре да запазите спокойствие и да го обсъдите. Това е може би най-доброто решение да разберете хората и да се почувствате по-тясно свързани с тях.

7. Започнете разговор с непознат

Излезте от зоната си на комфорт и заговорете някого, когото никога не сте срещали. Веднага ще ги изненадате (вижте точка №1) и ще си тръгнете с по-голяма увереност.

8. Казвайте "благодаря"

Това е нещо толкова просто, но наистина може да промени отношението на някого към вас. Трябват ви само няколко секунди, за да помислите и да оцените това, което ви дават, дори да става въпрос за нещо малко като прегръдка. И запомнете - благодарете, когото наистина го мислите, тъй като ако започнете да изричате тази дума постоянно, тя ще изгуби значението си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама