6 закона на кармата, които всеки трябва да знае


6 закона на кармата, които всеки трябва да знае
Снимка: iStock

Думата "карма" от санскрит буквално означава "действие" и е духовното тълкуване на закона на Нютон "Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие". Разбирането за карма не е свързано с наказание. Ние следваме кармичните закони, не за да избегнем неприятности и наказания, а с цел да израснем в духовно и личностно отношение. Ето 12-те закона на кармата, които е добре да знаем:

1. Великият закон (Закон за причина и следствие)

"Каквото посееш, това ще пожънеш." Ако искаш да получиш щастие, мир, любов, приятелство, трябва да БЪДЕШ щастлив, спокоен, любящ и истински приятел. Каквото дадеш на Вселената, с това тя ще ти се отплати.

2. Закон за създаването

Трябва да участваш във всичко, което се случва в живота ти. Нищо не става от само себе си. Ние сме едно цяло с Вселената, отвътре и отвън. Всичко, което ни заобикаля, е тясно свързано с вътрешната ни същност. Обграждай се с това, което искаш да имаш в живота си и да бъдеш себе си.

3. Закон за смирението

Трябва да приемеш нещо, за да може да го промениш. Ако виждаш в другите враг или неприятел, не може да се фокусираш към по-високо ниво на съществуване.

4. Закон за израстването

Където и да отидеш, няма да избягаш от себе си. Ти трябва да се промениш, а не хората, местата или вещите около теб, ако искаш да израснеш духовно. Това, което ти е дадено, си самият ти. Само ти имаш контрол над себе си. За да промениш някого или нещо, трябва ти да се промениш вътрешно. Тогава и светът около теб ще се промени.

5. Закон за отговорността

Ако нещо не е наред в живота ти, значи има нещо, което не е наред вътре в теб. Ние сме огледален образ на всичко, което ни заобикаля. А заобикалящият ни свят е наш огледален образ. Това е универсална истина. Ти носиш отговорност за това, което се случва в живота ти.

6. Закон за свързаност

Всяко нещо, дори най-незначителното, има огромно значение, защото всичко във Вселената е свързано. Всяка стъпка води до следващо стъпало и така нагоре. Трябва да стартираш работата от началния етап, за да я свършиш качествено. Не може да се каже дали първата или последната стъпка са по-важни. Еднакво съществени са. Миналото, Настоящето и Бъдещето са взаимно свързани.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама