Няколко ценни съвета как да разберете, че връзката ви има бъдеще


Няколко ценни съвета как да разберете, че връзката ви има бъдеще
Снимка: iStock/Guliver

Предлагаме ви няколко важни съвета, които ще ви помогнат да разберете дали човека, с когото сте, си заслужава.

1. Винаги можете да бъдете себе си

Вярвайте в индивидуалната хармония и никога не променяйте себе си в името на другите. Не се адаптирайте към желанията, капризите или житейските избори на партньора си, като анулирате собствените си приоритети. Всеки ден, създавайки за любимия си по-добра версия на себе си, вие отписвате всичко хубаво, което притежавате. Да бъдеш честен в една връзка е възможно само когато искрено приемеш себе си и чувствата си. Ако човекът, с когото сте, ви приема каквато сте, то със сигурност връзката ви има бъдеще.

2. Разговаряте на всякакви теми  

Сериозните и не чак толкова сериозни разговори са важни за една връзка. Влюбените трябва да общуват помежду си, да се интересуват един от друг. Не се колебайте да се разделите с тези, които не ви задават въпроси, тоест не се интересуват от живота и мнението ви.

КАК ДА ПРОДЪЛЖИТЕ НАПРЕД СЛЕД КРАЯ НА ДЪЛГОГОДИШНА ВРЪЗКА

3. Приемате различията помежду си

Приемате също така и факта, че правилен модел на любовта (и отношенията) не съществува. Букетите и пръстените нямат значение. Ако той изразява чувствата си по различен начин, това не означава, че ви обича по-малко. Не оценявайте негативно неговите емоции (и като цяло спрете да размишлявате за това, което другите изпитват или чувстват) - просто приемете това, което е адресирано към вас и повярвайте в уникалността на случващото се. Каквато и да е идеята ви за истинска любов, реалността няма да съвпада от нея с 90% и това е прекрасно. Важното е, че сте приели различията помежду си и сте се научили да се обичате каквито сте.

4. Не е нужно да правите много компромиси

Компромисът е патерица за отношенията, които имат шанс за здравословно развитие. Колкото повече компромиси, толкова по-обезпокояващи перспективите. Разбира се, винаги трябва да се правят и компромиси в една връзка, но те трябва да са малко и да не ни карат да се чувстваме зле.

5. Знаете, че любовта не е приказка

Всички жени търсят любов, внимание и уважение. Ако отношенията с партньора ви, обаче, не са като по филмите и приказките, не се отчайвайте. Важното е да напишете вашата собствена красива приказка. Ако въпреки цялата романтика и любов, вие сте стъпили здраво на земята и можете да гледате реално на ситуацията, значи любовта ви влияе добре. В една връзка романтиката е задължителна, но никога не трябва да прекаляваме.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама
Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама