4 начина да рестартирате кариерата си


4 начина да рестартирате кариерата си
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас са претърпели неуспехи на професионалното поприще през изминалата година, независимо дали защото работното им място е било съкратено, търсенето на нова позиция сложено на пауза, или просто бизнесът е бил засегнат значително. Ето защо днес ще ви представим няколко начина как да възвърнете увереността си след неуспех в кариерата и как да използвате негативния опит като стартова площадка.

1. Направете кратка пауза

Със сигурност искате да направите максималното, на което сте способни, но в крайна сметка ще бъдете като “пренавита пружина”. Няма да успеете да предприемете правилни и ясно обосновани действия. Напротив, те ще идват от емоционално и нестабилно място. А най-лошо е, ако взимате решения от страх, защото те обикновено са най-несполучливи. Кратката почивка е най-доброто нещо, което можете да направите. Използвайте това време на “нулиране”, за да се съсредоточите върху грижата за себе си.

2. Поемете отговорност за неуспеха си

Дори и да не сте били виновни за съкращението, помислете за всички действия, които сте предприели, довели до този резултат. Дори сами да сте напуснали, опитайте се да се сетите за всички малки неща, които са ви подтикнали към това решение.

НАПРАВЕТЕ ТЕЗИ 5 НЕЩА, ЗА ДА ВИ НАЕМАТ НА РАБОТА

3. Отделете повече време за хобита

Това, което много хора разбират твърде късно е, че са изградили живота си около работата - малък социален кръг, малко хобита. Идентифицирате се с професията си до такава степен, че не осъзнавате как запълвате цялото си време с нея, губейки баланса с други сфери от живота.

4. Направете списък с всички ваши качества

Как вашият опит ви отличава от останалите кандидати за работа? Ако се замислите върху преживяванията си, както професионални, така и лични, ще откриете, че има доста невероятни и уникални неща за вас. Независимо дали се справяте чудесно с готвене, писане, рисуване или дори плетене, запишете го. Фактът, че сте добър слушател, сътрудник или имате способността да оправите чуждото настроение, са уникални и високи ценени качества.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама