След края на сагата: Накъде ще поемат Джони Деп и Амбър Хърд?


След края на сагата: Накъде ще поемат Джони Деп и Амбър Хърд?
Снимка: Getty Images

Вчера излезе решението на съдебното жури по драматичното дело за клевета, което 58-годишният Деп започна. Актьорът подаде иск за клевета за 50 милиона долара заради публикация от 2018, написана от Хърд за The Washington Post, в която тя пише, че е била жертва на домашно насилие и намеква, че виновникът за това е именно Деп. Звездата от "Карибски пирати" твърди, че бившата му съпруга го е клеветила в статията, което е довело до загуба на филмови роли и други ангажименти. Хърд от своя страна заведе контраиск за 100 милиона долара, твърдейки, че е била фалшиво представена като лъжкиня.

Делото се превърна в интернет сензация. Беше излъчвано във всички възможни социални мрежи, а зрителите се трупаха през няколко секунди. Почти всеки човек се почувства длъжен да вземе страна в спора, като холивудските знаменитости не направиха изключение.

Моделът Наоми Кембъл показа подкрепата си за Джони Деп заедно с редица други знаменитости, включително Шарън Озбърн, звездата от „Pretty Little Liars” Ашли Бенсън, комедиантката Моргана Робинсън, Зоуи Салдана, Ема Робъртс, Джема Чан, моделът Бела Хадид, Дженифър Анистън и Джейсън Момоа, който участва заедно с Хърд във филмите за „Аквамен”.

Но имаше и известни личности, които заеха страната на Амбър Хърд, макар и може би не толкова категорично. Ейми Шумър публикува вдъхновяващ феминистки цитат, без да се позовава директно на Хърд. Той получи подкрепа от Линдзи Лоън, която отговори с няколко емоджита.

В свое интервю Шарън Озбърн каза: „Джони е нежна душа. Мога да ви разкажа случай, в който той прекара около 45 минути в съблекалнята си на колене, говорейки с малко момиченце, което му четеше дневника си. Не познавам много мъже, които биха направили това. Наоколо нямаше камери, нямаше снимачни екипи. Той го направи, защото е нежна душа. Понякога, предполагам, е изпускал нервите си, но е добър човек. Но тази двойка беше токсична (бел.ред. Хърд-Деп). Познавам алкохолното поведение отвътре и отвън… И двамата бяха злоупотребяващи, и двамата много, много агресивни един към друг. Мисля, че той ще си върне кариерата, наистина го мисля.”

Всеки човек, следял сагата между бившите съпрузи, се чуди „А сега накъде?”. След като развоят по делото стана ясен, редица мениджъри и авторитети в шоубизнеса дадоха своите становища.

„От гледна точка на управлението на репутацията не може да има победители. Те се опетниха взаимно. Сега става по-трудно за студиата да наемат някой от двамата, защото потенциално отчуждавате голяма част от публиката си, която може да не хареса факта, че сте избрали Джони или Амбър за конкретен проект.”

Още вчера стана ясно, че Амбър Хърд е изправена пред кариерна и финансова разруха, след като загуби делото. Експерти предполагат, че „няма път обратно за Хърд в Холивуд“, добавяйки, че драматичната шестседмична съдебна битка е оставила 36-годишната актриса „твърде конфликтна за което и да е студио“.

Сумата, която трябва да изплати за съдебни разноски и компенсация на Джони, може да я принуди да продаде активи, включително къщата си за 570 000 долара в долината Юка и джипа, който тя запази при развода с Деп. Финансовата тежест от друга страна може да ограничи кариерата ѝ на активистка, която подкрепя правата на жените.

Адвокатката й Илейн Бредхорфт заяви, че Хърд има всякакви основания да обжалва. До думите й публикациите в социалните мрежи и медиите са повлияли на решението са съдебните заседатели. "Решението на съда от 1 юни изпраща ужасно послание към жертвите на домашно насилие", смята тя.

"Безкрайно съм разочарована от присъдата на съда." Това каза американската актриса минути след края на процеса. "Разочарованието, което изпитвам, е неописуемо. Съкрушена съм, че планината от документи и доказателства не беше достатъчна, за да се противопостави на силата и влиянието на бившия ми съпруг. Още по-разочарована съм от това какво означава тази присъда за други жени. Това е неуспех... Съсипва виждането, че насилието срещу жени е нещо сериозно."

Джони Деп пък изрази задоволството си от решението на съда в Instagram, като публикува емоционално писмо. 

"Преди шест години завинаги се промениха моят живот, животът на децата ми, животът на най-близките ми хора, както и животът на хората, които много, много години ме подкрепяха и вярваха в мен... Чрез медиите ми бяха повдигнати фалшиви, много сериозни и криминални обвинения, което предизвика безкраен поток от омразно съдържание, въпреки че никога не бяха повдигнати обвинения срещу мен. Това обиколи света два пъти в рамките на наносекунда и имаше сеизмично въздействие върху живота и кариерата ми", пише той. 

"От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от изхода. Говоренето на истината беше нещо, което дължах на децата си и на всички онези, които останаха непоколебими в подкрепата си за мен. Чувствам се спокоен, като знам, че най-накрая го постигнах."

Деп се надява, че неговият стремеж да каже истината ще помогне на други хора в подобна ситуация. Той благодари и на адвокатите си, които му помогнаха в тази ожесточена съдебна битка. 

"Най-доброто тепърва предстои и най-накрая започвам нова глава", завършва Джони. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама