17 лесни начина да станете човек, с когото всеки иска да бъде


17 лесни начина да станете човек, с когото всеки иска да бъде
Снимка: iStock

Има много начини, по които хората правят добрини всеки ден. Това включва да бъдете приятелски настроени, щедри и внимателни. Да се съобразявате с друг човек, освен със себе си, и да действате, без да очаквате нищо в замяна.

Когато проявявате истински интерес към друг човек, вие му показвате, че наистина го виждате и чувате, че не са сами на света. Този тип доброта, тази, която идва от сърцето, е заразна и привлича хората към вас.

Ето 17 начина как да станете човек, с когото всеки иска да бъде:

1. Усмихнете се на някого, за да покажете разбиране

Да се усмихнете на някого, който има нужда от това, за да му покажете, че наистина разбирате положението му, е мило. И помогнете, ако можете.

2. Слушайте, без да прекъсвате

Бъдете напълно присъстващи и слушайте. Когато някой говори, оставете го да каже каквото желае и му дайте необходимото време, за да развие мислите си, без значение колко несвързани изглеждат. Без да обмисляте отговора си, просто слушайте и вземете предвид гледната точка на някой друг.

Вижте още: 6 неща, на които истински щастливите хора казват "да" всеки ден

3. Не съдете

Много фактори формират всеки от нас. Изключително любезно е да общувате с някой, който може да се радва на друг човек за неговия принос, без да съди.

4. Бъдете честни

Останете верни на себе си и бъдете честни, но предавайте това, което имате да кажете с такт. Представете си колко по-добре ще се почувствате, ако знаете, че някой ви е казал тежката истина - любезно - отколкото да скрие нещо от вас от страхливост.

5. Бъдете щастливи заради тях

Оставете несигурността си настрана и се почувствайте щастливи от успеха на друг човек. Отворете се за тяхната дълбока радост и празнувайте с тях!

6. Дръжте на думата си

Отговорете на обаждането, върнете на съобщение и се явете на срещата, ако кажете, че ще бъдете там.

Вижте още: Как да се учите от грешките си: 7 практични съвета

7. Вдъхновявайте, но не проповядвайте

Ако някой се чувства потиснат, лекцията далеч не е полезна. Истински оптимистичната гледна точка обаче може да бъде обнадеждаваща. Кажете насърчителни думи, но се уверете, че са искрени. И не забравяйте, че вашето пътуване и мъдрост са точно това – ваши. Всеки има свои собствени.

8. Бъдете щедри

Щедростта не е непременно свързана с даването на материални вещи, колкото с нашето поведение. Това се отнася до искреността, времето и помощта, които даряваме.

9. Правете искрени комплименти

Следващият път, когато се възхищавате на някого, отделете време да го кажете на човека. Да, отнема известно време, но този момент на доброта може да промени нечие настроение.

10. Давайте без условия

Когато се съгласите на услуга или дарение по някакъв начин, направете го с радост - или изобщо не го правете. Малък предмет, придружен с щедрост, е много по-приятен за получателя, отколкото подарък, даден неохотно.

11. Бъдете връзка

Вероятно има хора в живота ви, които могат да подобрят живота на други хора, които познавате. Без да се натрапвате, направете тези срещи реални.

12. Подкрепете нечии идеи

Вместо да обезсърчавате хората, когато дават идеи, насърчавайте тяхната креативност. Акт на доброта е да им покажете, че вярвате, че имат характера да превърнат мечтите си в реалност.

Вижте още: 10 ефективни начина да намалите драмата в живота си

13. Подкрепете някой, който има нужда от това

Забелязвате ли някой, чиято увереност е спаднала? Подкрепете го. Кажете му комплименти, за да го насърчите, докато си спомни величието си.

14. Проявете внимание

Вниманието означава да се поставите на мястото на някой друг и да видите света от неговата гледна точка. Не е нужно да се съгласявате с нея и да я приемате, всеки има право на своя възглед за света.

15. Познавайте границите си

Действайте с щедрост, когато ситуацията го налага, но знайте кога да се въздържате, когато е необходима поверителност. Вземете под внимание нуждите на другия човек, за да знаете какъв курс на действие да предприемете.

16. Предвиждайте нуждите на хората около вас

Ежедневно сме заобиколени от едни и същи хора и познаваме навиците им почти по-добре от тях. Предвидете нуждите на приятел или колега, като им занесете кафето им, преди те да имат възможност сами да си го вземат.

17. Бъдете благодарни

Не забравяйте да покажете благодарност - от разпознаването и оценяването на моментите в живота си до благодарността на другите. Казвайте и пишете „благодаря“ често. И когато изразявате признателността си, отидете една крачка отвъд благодарността, за да кажете защо нечии действия са ви повлияли.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама