5 лесни начина да минимализирате живота си


5 лесни начина да минимализирате живота си
Снимка: iStock/Guliver

Минимализмът е философия и начин на живот, като основното правило е - колкото по-малко, толкова по-добре. И макар че повечето хора го свързват с физическите притежания, той се отнася и за нематериалното. Ето 5 начина да се освободите от ненужното, за да се чувствате по-свободни и щастливи.

1. Минимализирайте социалните мрежи

Ежедневно прекарваме часове, скролвайки безцелно из социалните мрежи. И в крайна сметка пълним съзнанието си с информация, от която всъщност нямаме никаква полза. Как обядът на вашата приятелка или новата ѝ придобивка подобрява живота ви? Колкото и противоречиво да звучи, помислете за момент. Социалните мрежи може би ви помагат да създадете връзка с някого, но рядко надхвърлят това. Дълбоките, смислени и пълноценни отношения се нуждаят от общуване лице в лице.

2. Минимализирайте отношенията си

В този хиперсвързан свят имаме стотици, ако не и хиляди повърхностни връзки. Чувствайте се свободни да се разделите с някои от тях - особено с тези, които не носят никаква ценност в живота ви. Вместо това намерете хора, които ви мотивират да се развивате и ви окуражават да станете по-добра версия на себе си.

8 МИНАЛИ НЕЩА, ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА СИ ПРОСТИТЕ

3. Минимализирайте храната си

Магазините са затрупани с огромни количества разнообразна храна през цялата година. Млечни продукти, несезонни плодове и зеленчуци, пакетирани храни от далечни страни. Но това естествено ли е за телата ни? Ние консумираме повече месо, мляко, захар и други преработени продукти, отколкото нашите предци. Освен това ядем прекалено много. Затова не е изненадващо, че има ръст в световен мащаб на болестите, свързани с храната като сърдечни заболявания, затлъстяване и диабет. Минимализирайте нездравословните храни и заложете на повече натурални съставки, тялото ви ще ви бъде благодарно.

4. Минимализирайте негативните емоции

Страх, вина, гордост, срам и гняв - това са негативни и разрушителни емоции, които причиняват много от днешните вътрешни и външни конфликти. Вместо да ги потискате, избягвате или изразявате (по негативен начин), отделете малко време, за да ги осъзнаете и да се освободите от тях. Защо чувствате вина, когато казвате "не"? Каква е причината социалните мрежи да понижават самочувствието ви? Защо се ядосвате на работа? Много често се фокусираме върху негативите и забравяме за позитивите. За да промените това, първоначално може да започнете да си водите дневник, да медитирате и да практикувате йога. И не забравяйте да бъдете благодарни.

5. Минимализирайте стремежите си

Ние сме неуморими, когато става въпрос да се изкачим по корпоративната стълбица, да изкараме повече пари и да станем по-успешни до степен, в която натоварваме тялото си. И това се визуализира под формата на тъмни кръгове под очите, подпухналост, напълняване, стрес, безсъние. Ние имаме повече от необходимото. Забавете темпото и се фокусирайте върху най-важните неща.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама