7 знака, че сте психически силни (дори и да не го осъзнавате)


7 знака, че сте психически силни (дори и да не го осъзнавате)
Снимка: iStock

Психическата сила не идва лесно и не всеки я притежава.

Ако сте един от малцината с изключителна умствена сила, може дори да не го осъзнавате. Вие сте просто вие, правите това, което правите. Но ако имате следните навици, може да сте сигурни, че умствената ви сила е далеч над средната.

Нека да разгледаме основните признаци, че сте психически силни.

1. Балансирате главата и сърцето си

Когато имате изключителна умствена сила, вие се научавате да балансирате главата и сърцето си. На практика това означава, че вземате предвид емоциите си, но също така ги обмисляте на практическо ниво.

Може да обичате някого много и да искате да се преместите при него, но също така имате прекрасна работа там, където сте, и преместване в момента би застрашило това.

Така че намирате баланс между главата и сърцето си и се съгласявате да се преместите след шест месеца, след като намерите начин да прехвърлите кариерата си на новото място.

2. Не само мислите, но и действате

Изключителната умствена сила означава, че не живеете само в ума си. Вашите мисли са в съответствие с вашите действия. Премисляте нещата и след това ги правите. Не сте изгубени в безкрайно мислене или анализ.

Вие използвате ума си като инструмент, вместо той да използва вас. Подреждате мислите си и решавате кои са полезни и водят до решение и кои нямат полза или могат да ви подведат. Когато времената станат трудни и натискът е голям, това има значение.

Вижте още: 5 урока за живота от прекрасната София Лорен

3. Вие се адаптирате към промяната без оплакване

Ако търсите едно нещо, на което можете да разчитате в живота през цялото време, това е промяната. Това може да включва някои много трудни промени, включително остаряване, разболяване, загуба на работа и преживяване на болезнена раздяла. Когато си психически силен, страдаш като всички останали, но не се оплакваш от това или не играеш жертва.

Вие правите всичко възможно, за да оцелеете и да намерите урок в страданието, докато намирате начини да продължите напред и да решите какво да правите по-нататък.

4. Не търсите външно одобрение и похвала

Психически крехкият човек търси похвала и одобрение, искайки увереност, че той/тя върши добре работата си.

Ако сте психически силни, не търсите външно одобрение. Нямате нищо против аплодисментите, но това не е горивото, което ви държи.

Живеете живота си според собствените си основни ценности и правите всичко възможно, за да постигнете целите си, независимо дали това се харесва на другите хора.

Вижте още: 12 закона на Вселената, които ще променят живота ви

5. Не си губите времето в ненужни конфликти

Конфликтите са естествена част от живота и не можем да се разбираме с всички.

Психически слабият човек се оставя да бъде всмукан в часове на безполезни спорове, караници онлайн и гняв заради коментар, направен от някой по-рано през деня.

Ако сте психически силен човек, просто пропускате целия този шум. Това няма значение за вас и осъзнавате, че това е огромно източване на вашата енергия и внимание.

Ако имате конфликт, вие правите всичко по силите си, за да спечелите и да се поучите от него, но не го оставяте да тлее, нито му отдавате прекалено голямо внимание.

6. Имате високо самосъзнание и продължавате да се подобрявате

Самосъзнанието е ключът, който отключва хиляди врати. Когато сте психически силни, тогава искате да научите за себе си колкото е възможно повече.

Имате търпението и смирението да обърнете внимание на това как се справяте с емоциите, конфликтите, живота и да продължите да се подобрявате. Знаете своите силни и слаби страни и реагирате по съответния начин.

7. Вие приемате и обработвате трудни емоции, вместо да ги потискате

Твърде много хора се чувстват ядосани, тъжни или уплашени и се опитват да заключат тези емоции. Като психически силен човек, вие се изправяте пред трудните си чувства и се опитвате да направите нещо за тях.

Може би гневът и страхът могат да бъдат канализирани, може би тъгата ще ви даде търпение или прозрение за нов път, който искате да поемете в живота.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама