Прочетете това, когато имате нужда от самочувствие

  • Прочетете това, когато имате нужда от самочувствие
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 25.10.2016 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Всяка от нас има моменти, когато не обича образа, който вижда в огледалото. Когато смята, че не е достатъчно умна, красива, добра, секси... Ако отново започнете да се съмнявате в себе си, прочетете тези вдъхновяващи мисли.

"Постоянно повтарят, че момичетата трябва да бъдат красиви. Но забравете за това. Не бъдете красива. Бъдете гневна, интелигентна, остроумна, интересна, забавна, авантюристична, талантлива - има толкова много други неща, които може да бъдете. И какво всъщност е красотата, освен няколко букви, сложени една до друга, за да образуват дума. Просто бъдете уникална, винаги.

"Бъдете по-мили със себе си. Вие сте човешко същество. Дом на един живот."

"Един ден казах на тялото: Искам да бъда твой приятел." То си пое дълбоко въздух и отговори: "Цял живот чакам за това'."

"Прекалено сте строги към себе си. Отделете един момент. Седнете удобно. Възхитете се на живота си: на болката, която ви е направила по-силен човек, на тъгата, която ви е направила по-меки. Въпреки всичко, вие все още растете. Бъдете горди от това."

"Обичайте себе си малко повече, заслужавате го. И не си губете времето за неща, които ви правят душевно празни. Трябва да спасите себе си и само вие може да сторите това."

"Поради някаква причина сме убедени, че ако критикуваме себе си, критиката ще доведе до промяна. Ако сме груби, вярваме, че ще станем мили. Ако обиждаме себе си, ще започнем да обичаме себе си. Никога не е било вярно, че срамът води до любов. Само любовта води към любов."

"Ако може да приемете тялото си, тогава имате възможност да го видите като ваш дом. Може да си почивате в него и да чувствате радост и спокойствие. Ако не го приемате, не може да бъдете в мир със себе си. Трябва да се приемате такива, каквито сте. Това е много важен урок. Така ще бъдете красива в собствените си очи, което ще се отрази и на начина, по който другите гледат на вас."

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.