Аз съм добро момиче, но няма да позволя някой да си играе с мен!


Аз съм добро момиче, но няма да позволя някой да си играе с мен!
Снимка: iStock

Аз съм добро момиче. Всъщност дължа това на родители ми, защото те ме възпитаха такава. Вярвам, че много момичета са отгледани по същия начин.

Когато бях малка и родители, и учители ми казваха как трябва да се държа. „Уважавай всички, бъди учтива, не казвай лоши думи…“

И аз го направих. Е, все още го правя.

Винаги се старая да бъда мила и да не наранявам хората. Честно казано, чувствам се много по-добре, когато съм любезна към другите. Да бъда зла, просто не е моят стил.

Но има едно нещо, което ме кара да се ядосвам понякога. Писна ми от хората, които гледат на моята доброта като на моя слабост.

Не, не съм слаба, ако оставя приятеля ми да плаче на рамото ми в 2 часа сутринта. Не, не съм слаба, ако стана в автобуса, за да дам мястото си на възрастен човек. Не, не съм слаба, ако се отнасям и уважавам сервитьорите по начина, по който уважавам шефа си.

Винаги се опитвам да премина през лошите моменти с усмивка на лицето. Опитвам се да изразя мнението си, без да наранявам ничии чувства. Просто съм такава.

Не казвам, че съм перфектна, защото никой не е. Допуснах толкова много грешки в живота, както всички останали. Имам куп недостатъци. Ако ме срещате по-често, ще ме познавате по-добре. Мога да съм толкова несигурна и изтощена понякога, но това определено не означава, че съм слаба. Не, не съм!

ЗАЩО ХОРАТА ЛЪЖАТ? НЯКОЛКО ОСНОВНИ ПРИЧИНИ

Добрите и мили момичета са много по-силни, отколкото обществото смята. Необходима е толкова много смелост, за да намериш сили, за да бъдеш добър около токсичните хора. Колкото и да се стараят хората да ме свалят, аз ще светя по-ярко. Винаги ще намеря сили в себе си. Опитвам се да живея живота си докрай. Имам цели и планове, и искам да ги преследвам.

Това, че съм толкова добра, не означава, че ще ви позволя да се възползвате от мен. Пораснах, научих урока си. Реших, че няма да позволя на никого да ми стори зло, защото съм мила.

Чуйте, не съм глупава! Отне ми цял живот, за да отстоявам себе си. Разбрах, че трябва да обичам и да приемам себе си, за да бъда уважавана от другите. Все още се уча да казвам „НЕ“ и да спра да се чувствам зле, след като го кажа на глас. Имам своите недостатъци и слабости, както всички останали.

Може би това не ви харесва, но аз съм склонна да съдя хората въз основа на тяхното поведение към другите. Не ми харесва да бъда в компания от хора, които търсят по-добра позиция, просто като се възползват от другите.

Не искам да съм заобиколена от хора, които са притеснени от моята доброта. Нямам планове да се променям заради някого!

Вярвам, че това да си добър човек, не означава, че се оставяш да бъдеш унижен. Уверявам ви - не съм тази, който ще пази гърба ви, ако ме подцените. Имам си граници. Добра съм, но не и глупава!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама