Добротата е най-смелият избор, който някога ще направите


Добротата е най-смелият избор, който някога ще направите
Снимка: iStock

„Както тъмнината не може да прогони тъмнината, така и омразата не може да победи омразата. Това може да стане само с любов ”, Мартин Лутър Кинг, младши

Изборът на най-лесния път във времето може да стане доста изтощителен. Ето защо, когато гневът ви победи или ви обземе, изчакайте няколко секунди, преди да отговорите. Намерете причина да бъдете над това. Намерете начин да разрешите конфликта с любов, защото омразата само ще го влоши.

Разбира се, никой не трябва да позволява на другите да го мачкат. В противен случай просто оставяте тези ужасни хора да продължат да ви се надсмиват безнаказано. Но добротата не се състои в това да позволиш да бъдеш използван, а в отношението си към другите.

Винаги съм изумявал хората със стила си на разрешаване на конфликти – опитвам се да не викам, не показвам омраза и не добавям допълнителни емоции. Просто се отдалечавам от ситуацията и слушам как хората крещят и се ядосват.

Но разбрах, че по-често хората, които са фиксирани върху себе си, не чуват вашите думи и обвиненията им позволяват да ви направят виновник за проблема, лудият и самата причина, поради която се държат по този начин към вас. Затова по правило правя няколко опита да установя комуникация и да обсъждам проблема. Ако нещата не станат по този начин, тогава просто си тръгвам.

Искам да кажа следното: добрите хора са добри поради причина. Това е тяхно решение. Това е труден, болезнен избор, но на лично ниво носи огромни награди.

ИЗКУСТВОТО ДА ПРОЩАВАШ И ЖИВЕЕШ В ХАРМОНИЯ

Тъй като живея, за да се грижа за хората и да ги обичам, страдам много, когато връзката се разпадне.

Понякога съм единственият, който се опитва да обича някого. Нека така или иначе да ме наранят, аз съм готов да покажа на хората какво е истинска любов. По правило, много хора около мен, ме карат да страдам, защото самите те не вярват, че са достойни за любов. Що се отнася до мен, любовта не може да се нарече любов, ако зависи от отношението на друг човек към вас. Уважавам хората, те са достойни за любов и уважение. И няма значение какво са направили или колко болка са ми донесли.

Това не означава, че трябва да задоволявам всичките им нужди или да направя всичко възможно за тях. И това не означава, че трябва да търпя токсични хора в живота си. Не, това означава да остана добър.

Изборът на любов в отговор на омраза, презрение и болка е невероятно труден. Но как това ме прави слаб?

Защо смятаме отмъщението или унижението на събеседника по време на кавга като сила, която ни помага да се чувстваме по-добре? Отрицателното развитие на конфликтна ситуация доказва ли по някакъв начин нашето превъзходство или правота? Ако наистина сте прави, тогава няма нужда да го доказвате.

Добротата не е характерна черта, която можете да развиете в себе си ей така. Това е начин на живот, който трябва да избирате съзнателно всеки ден.

Добротата ще ви донесе безсилие, гняв и дори вътрешна празнота. Но ние я избираме, защото светът се нуждае от баланс и вече има достатъчно омраза в него. Избираме я, защото тя изпълва душите ни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама