Душата знае по-добре от ума какво е нашето щастие


Душата знае по-добре от ума какво е нашето щастие
Снимка: iStock/Guliver

Доста често се случва, че ние сами не знаем какво е нашето истинско щастие. Душата знае това - но не винаги чуваме гласа ѝ.

Започваме да следваме някои желания и стремежи, които не само не ни носят щастие, но ни натоварват с допълнително бреме и ни отдалечават от пътя ни. Може да ни се струва, че изпълнението на нашето желание ще подобри живота ни - и започваме да харчим енергия за осъществяването на желанието. Тази загуба на енергия ни изчерпва и не води до нищо добро. И най-важното - вече нямаме сили да направим някакъв по-добър избор за себе си.

Когато това ни се случи, нека се запитаме: нашето его, нашето човешко същество или гласът на нашата душа изисква реализацията на това желание и свързаните с него промени в живота? Ако следваме истинския глас на душата, ще достигнем до единство. Вече няма да има това разделение на „човек” и „дух” вътре в нас.

ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ЗАСЛУЖАВАТЕ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ЗАГУБИТЕ ТОВА, КОЕТО ИМАТЕ

Знам колко хора биха искали да променят съдбата си сега. Но не бързайте с нещата. Изчакайте и помислете много добре, дали знаете какво е истинското щастие за вас. Ако искате нещо много силно, но все още ако вратите не се отворят и промените не се изпълняват, сякаш сами по себе си, тогава времето все още не е дошло, значи не сте съвсем готови за тези промени. Мечтите ви ще се сбъднат точно тогава, когато трябва, когато сме напълно готови за тях, когато сте израснали и сте се слели с вашата душа. Природата има свой темп за всички процеси. Вие също имате свое собствено темпо, с което преминавате през определени етапи от вашето развитие. Просто се доверете на душата си и бъдете търпеливи. Промяната ще се случи, когато трябва да се случи.

Междувременно приемете една важна истина: събитията, които ви се случват сега, и мястото, където сте сега - това е най-доброто, което животът може да ви осигури в този момент от време.

И ако дори ви се струва, че сте в задънена улица, развитието ви не се движи никъде и не знаете къде да отидете - не е така. Всъщност промените непрекъснато се случват и може би в момента те се случват неявно, неусетно, но ги има. Знайте, че нещата, които ви предстоят в живота вече се подготвят, узряват - и това със сигурност ще бъде промяна към по-добро. Бъдете благословени по пътя си!

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама