Измервайте успеха на живота си с една дума – ЛЮБОВ!


Измервайте успеха на живота си с една дума – ЛЮБОВ!
Снимка: iStock

Уорън Едуард Бъфет е американски инвеститор, бизнесмен и филантроп. Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Често мъдростта на Уорън Бъфет е просто израз на здрав разум, но винаги остава следа в хората. Даваме ви за пример едно от неговите твърдения: "Aко доживеете до моята възраст и никой не може да каже добра дума за вас, няма значение колко пари имате в сметката си, защото животът ви е бил пълно бедствие". Предлагаме ви още три вдъхновяващи урока от Бъфет:

Не рискувайте това, което имате, за да получите това, което не ви трябва

Веднъж Бъфет споделя на студенти от Университета във Флорида, че неведнъж е станал свидетел как предприятията и хората рискуват нещо по-просто заради алчност, въпреки че би било полезно да се въздържат в този момент. Бъфет казва още: "Ако рискувате нещо важно за нещо незначително, тогава този риск е безсмислен. И абсолютно не ми пука, че шансовете за успех са много големи. Помнете кои са истински важните неща за вас!"

Инвестирайте във взаимоотношения с честни хора

Бъфет помолил всеки от учениците да избере съученик, който според него има всички предпоставки да стане успешен човек в бъдеще. Тогава той споделя нещо много важно: „Винаги трябва да търсите три качества - интелигентност, енергия и искреност. Но ако човек няма последното качество, първите две дори могат да бъдат игнорирани. Ето какво казвам на студентите си: „Имате достатъчно интелигентност и енергия - иначе просто нямаше да сте тук. Но честността ... Дали тя съществува зависи само от вас. С това качество вие не се раждате, не е възможно и да го научите в училище. То се изгражда с години. "

БЪДЕТЕ ПРИЧИНАТА НЯКОЙ ДНЕС ДА СЕ УСМИХНЕ

Измерете успеха на живота си с една дума - любов

В своята биография Бъфет обяснява, че крайната мярка за успех се свежда до това "колко от хората, които обичате, също ви обичат". Някои хора умират неприлично богати, но никой не ги обича. В крайна сметка основният показател за това как сте живели живота си е любовта.

Милиардерът твърди: "Особеността на любовта е, че не може да се купи с пари. Можете да си купите секс. Можете да си купите вечеря с някоя готина мацка. Но единственият начин да получите любов е да бъдете мил и искрен човек. Да, сигурно ви се иска да вярвате, че за с чек за милион долара можете да си купите любов, но това не е така. Колкото повече любов давате, толкова повече получавате в замяна".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама