Когато душата е в баланс, целият хаос около нас се превръща в перфектна хармония


Когато душата е в баланс, целият хаос около нас се превръща в перфектна хармония
Снимка: iStock

През по-голямата част от живота си търсех хармония и се опитвах да запазя душата си чиста и спокойна. Този стремеж вероятно заинтригува огромното мнозинство от хора, които търсят отговори. Какъв е смисълът на живота? Какво е животът? Кога можем да запазим хармония в душата си? Как да намеря спокойствие?

През последните няколко години събрах някои критични житейски прозрения - моите житейски принципи. Като част от моята лична трансформация, съзряла с течение на времето, преминавайки през много неща, преминавайки от страхливката, която бях, към един смел човек, открих, че тези принципи са ми помогнали да се заредя с енергия. Докато тези принципи сами по себе си няма да разрешат големите проблеми в света като глобалното затопляне, тероризмът и тежкото положение на милиони бежанци, прилагането на някои от тях ще ви направи по-енергични, за да допринесете и да се справите с това, което виждате. Ще откриете баланса в себе си, ще пречистите душата си и така целия свят ще бъде в хармония с вас.

Намерете хармонията в дисхармонията

С годините научих, че животът в хармония с дисхармония може да бъде хармоничен. Когато сме перфекционисти, каквито са много хора, се опитваме да хармонизираме с всичко, което имаме - хармония в нашите вътрешни кръгове като семейство и приятели, хармония в нашия бизнес живот и изграждане на отношения с колегите. Намиране на баланс в психическото и физическото ни здраве. Търсенето на хармония в нашата лична и бизнес трансформация. Търсим баланс във всичко, което имаме и правим, и всичко това изисква упорита работа.

Ако нещо не е хармонично, може да се стресираме и да инвестираме един тон енергия, за да върнем всичко в баланс, сякаш достигането до крайно ниво на хармония е дори възможно. Хората наивно вярват, че това е необходимо, за да бъдат щастливи, уважавани и да имат смисъл в живота. Но животът не е такъв. Трябва да разберем какво е важно, ако искаме да оцелеем в този свят, да контролираме това, което контролираме.

Трябва да започнем с това, че ни е удобно да ни е неудобно. Когато достигнем тази точка, се случва нещо - тогава сме уязвими и сме отворени за промяна; отворени за получаване на неща, които са различни. След като приемем това, ще спестим толкова много енергия, ще спечелим сила и жизненост и това ще ни направи по-добри хора. Тежестта на опитите да се намери съвършена хармония скоро ще бъде заменена от лекотата на живеене в хармония с дисхармония.

Животът е твърде кратък. Използвайте разумно времето си на тази планета!

Живейте живота си със сърцето и душата си, с енергия и страст и докато правите това, опитайте да се грижите за планетата, тъй като имаме само нея. Не позволявайте на други хора или общество да определят какво трябва да правите, как трябва да живеете и кой трябва да бъдете. Винаги оставайте верен на себе си и не се жертвайте това за никого! Обичайте хората не заради това, което правят, а заради това, което са! И запомнете:

Единственото, което трябва да търсим, е баланс вътре в нас, в душата ни, а не около нас. Трябва да открием спокойствието в сърцето си. Само това целият хаос, който е около нас ще се превърне в перфектна хармония.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама