Когато сте сами, си задайте тези 6 силни въпроса


Когато сте сами, си задайте тези 6 силни въпроса
Снимка: iStock/Guliver

Физическата изолация и социалното дистанциране са новата реалност и нека си признаем, че не е никак, ама никак приятно. Нашето ежедневие е нарушено и изведнъж се чувстваме в капан. Като добавим и допълнителната несигурност, лесно можем да загубим почва под краката си. Затова започнете деня си, задавайки си тези въпроси и не забравяйте да отговорите!

1. Кои са 3-те неща, за които днес се чувствам благодарна?

Веднага щом се събудите, още преди да вземете мобилния си телефон, за да разберете последните новини, подарете си този страхотен подарък - помислете за три неща в живота си, за които сте благодарни. Помислете какъв би бил животът ви, ако не сте имали тези малки луксове като здраво семейство или забавни приятели, и кажете „благодаря“ вътрешно.

2. Какво ще се науча да приема?

Случайно да сте в себеотрицание? Казвате ли си: „Това не може да се случи“ и „Не мога да остана у дома дори и ден повече“ ? Ако е така, усложнявате живота си без основателна причина. Започнете от точката на приемане: „Приемам, че това е положението. Не ми харесва, но това е."

25 ИДЕИ КАКВО ДА ПРАВИТЕ ВКЪЩИ ТУК!

3. С какво ще ангажирам ума си днес?

След като признаете и приемете новата реалност, трябва да ангажирате себе си. Как искате да мине денят ви? В кофти настроение, обвинения, мрънкане и тук-таме скандали с половинката? Изберете да се чувствате добре и заредена с енергия. Да, нещата може да са трудни, но кой казва, че трябва да се чувствате зле?

4. Кои са хората, с които днес ще се свържа?

Само защото социалното дистанциране е в сила, не означава, че не можем да поддържаме приятелските си връзки. Говорете, пишете, обменяйте идеи, смейте се и просто бъдете заедно!

5. Как ще помогна на тялото си днес?

Физическото движение е най-добрият антидот срещу депресия и стрес. Дори ако не можете да ходите на фитнес сега, има много алтернативи, с които да останете във форма.

КАК ДА БЪДЕМ АКТИВНИ ВКЪЩИ ВИЖТЕ ТУК!

6. Как мога да добавя красота в деня си?

Красотата и креативността са нектар за душата. Как можете да създадете красота в ежедневието си? Можете да пробвате ново хоби като рисуване, но ако това не е вашето нещо – препоръчваме ви да отидете на балет или изложба виртуално (Дори Болшой театр излъчват постановките си онлайн).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама