Колкото повече сте благодарни за това, което имате, толкова повече ще имате за какво да бъдете благодарни


Колкото повече сте благодарни за това, което имате, толкова повече ще имате за какво да бъдете благодарни
Снимка: iStock

Благодарността може да превърне липсата в изобилие, работата в удоволствие, непрекъснатия хаос в ред, може да ви помогне да изясните неясното и да внесе спокойствие в деня ви, колкото и напрегнат да е той.

За да разберете, че всъщност сте много голям късметлия, първо трябва да погледнете собствения си живот отстрани. Трябва да разпознаете и приемете всички онези добри неща, прекрасни хора и радостни събития, които животът ви дава, защото това, което цените, то заема все по-солидно място в живота ви.

Но суматохата и хаосът на ежедневието толкова ни влачат, че ние, за съжаление, започваме да пренебрегваме повечето закони на благодарността, като се лишаваме от всичките им положителни ефекти. Ето защо трябва да си припомните всичко това:

Колкото повече сте благодарни за това, което имате, толкова повече ще имате за какво да бъдете благодарни.

Бъдете благодарни за това, което имате и то ще се увеличи. Съсредоточете се върху това, което нямате, и никога няма да имате достатъчно от него. Това е неписан закон!

Когато сте щастливи, това не винаги ви прави благодарни, но ако сте благодарни, винаги ще бъдете щастливи.

Невъзможно е искрено да оцениш един момент от живота и да бъдеш едновременно недоволен от нещо.

Ако сте щастливи тук и сега, това не означава, че не искате нещо друго, това означава, че сте благодарни за това, което имате в момента, и търпеливо чакате какво ще получите в бъдеще.

Благодарността може да доведе до истинска прошка.

Няма смисъл да съжалявате за важен житейски урок или да се отнасяте негативно към него.

Благодарността придава смисъл на вчерашния ден, изпълва деня със спокойствие и помага да погледнете положително в бъдещето.

Повярвайте ми, това, което имате сега, в този момент, е напълно достатъчно.

Казват, че най-добрата молитва, която може да бъде изречена, е искрена благодарност. Вместо да се молите за нещо, което да ви се даде, по-добре помислете и бъдете благодарни за това, което вече имате.

Когато животът ви дава куп причини да бъдете отрицателни, опитайте се да запомните поне една причина, за да поддържате положителна перспектива за света. Винаги има такава причина - поне една.

Бъдете благодарни за това, което имате тук и сега, защото всичко тече и всичко се променя.

Бъдете благодарни за това, което имате тук и сега, защото никога не знаете какво ще се случи утре ... или дори днес. Рано или късно това, което имате, ще остане в миналото. Животът се променя всеки ден и това, което го благославя, променя с него.

Истинската благодарност се изразява в ежедневните действия.

Думите са важни и не можете без тях, но най-важното не е какво казвате, а как живеете. Не казвайте празни думи, показвайте благодарност в дела.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама