Миналото няма власт над живота ви, вие сами пишете историята си!


Миналото няма власт над живота ви, вие сами пишете историята си!
Снимка: iStock

Не сте същият човек, какъвто сте били преди. И грешките, направени от този човек, не са вашата съдба - не сте обречени да ги повторите отново. Можете да се научите, да растете и да се развивате, не се ограничавайте до импулсивни реакции, избрани от предишните ви версии на самите вас.

Не сте привързани към старите си механизми за оцеляване, защото успешно сте ги надраснали и сте се научили да оцелявате по нов начин.

Вече не сте с компанията, в която сте свикнали да прекарвате времето си. Не сте с хората, които се забавляваха твърде много. Не сте с приятели, които веднъж ви накараха да покажете най-лошата си страна, нито с близки или любими хора, които искаха да видят някой друг във вас. Вашето истинско Аз не е отражение на този, с когото сте прекарали времето и енергията си или когото сте обичали преди. Вие сте напълно различен човек от този в миналото.

Не сте жертва на хората, които са ви наранявали. Не трябва да живеете, срамувайки се от себе си или да се страхувате от раните, които друг човек може да ви причини. Няма нужда да продължавате да страдате и да носите със себе си стари наранявания.

Имате право да пуснете гнява, негодуванието и да оставите в миналото всички белези, които някога са оцветили тялото ви. Вече няма нужда да реагирате на всичко по отношение на болка и безсилие. Можете отново да станете цял човек.

ГРЕШКИТЕ ПРАВЯТ ЖИВОТА НИ ИСТИНСКИ - УЧАТ НИ ДА СМЕ ХОРА

Вие не сте история, която сте свикнали да разказвате. Вие не сте своите неуспехи, разочарования, неадекватност, некомпетентност, в които сте се убедили. Можете да промените историята си. Можете да започнете да обичате себе си още сега.

Не бива да продължавате да критикувате и унижавате себе си, защото това е по-лесно от самоприемането. Можете да създадете напълно нова личност. Най-накрая можете да излезете от сянката на срама си.

Не сте лошите неща, които са ви се случили. Колкото да сте страдали, каквито и наранявания да сте имали и колкото и да сте се отчайвали, сега можете да промените историята си.

Признайте, че не сте вашето минало. Нито днес, нито утре, нито след утрешния ден. В момента можете да решите да се отървете от всичко, което ви носи болка - отхвърляне, страх, разочарование, гняв - и да започнете отначало.

Започнете от нулата като човек, който знае, че бъдещето може да бъде различно. Който знае, че животът на мечтите му все още го очаква.

Започнете като човек, който знае, че миналото му вече няма власт над него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама