Мъдри съвети на 99-годишна учителка по йога


Мъдри съвети на 99-годишна учителка по йога
Снимка: iStock/Guliver

Преди години най-възрастната учителка по йога разказа своята история и сподели тайната как да живеем щастлив живот и да не съжаляваме за нищо. В клипчето Тао Поршон-Линч, която почина на 101 години през 2020, говори за случилото се в живота ѝ и как е успяла да се справи с всичко. Вижте нейните съвети за щастлив живот:

Усмихнете се на света

"Аз съм на 99 години. Аз съм най-старият учител по йога. Бях на 19 години, когато започнах да преподавам йога", започва Тао Поршон-Линч. И продължава историята си: "Преди около 25 години получих сериозни щети по време на падане. Лекарите ми казаха: "Не можеш да продължаваш да правиш това, което правиш цял живот". А аз отговорих: "Не вярвам в това! Може би заменена тазобедрената става не е толкова добра, колкото моята, но няма да се отказвам".

"Скоро ще навърша 100 години, а на 100 също ще уча и преподавам йога", продължава Тао Поршон-Линч. И тя дава своя съвет на онези, които са готови да го чуят: "Никога не се отказвай, ако вярваш в нещо! Вярата помага на хората в живота. Просто знай, че няма нищо невъзможно. Усмихни се на света и светът ще ти се усмихне".

Тао Поршон-Линч е записана като най-възрастния йога учител в Книгата на рекордите на Гинес през 2012.

НЯКОЛКО ИСТИНИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ В ЛОШИ ДНИ

Не се отказвайте от мечтите си!

Жената израства в Индия в семейството на чичо си. Именно той вкара момичето в света на йога и тази практика става постоянен спътник в живота на Тао. В края на 30-те години на миналия век младата Тао заминава за Лондон, където се изявява в кабаре. Нейната мечта тогава е да завладее Холивуд. Пътуването ѝ било успешно и една от най-големите фирми производители Metro-Goldwin-Mayer подписа договор с нея. Тао участва във филми като "Плаващ театър" и "Последният път, когато видях Париж". Тя съветва всички да преследват мечтите си докрай!

В края на 70-те Тао Поршон-Линч основава асоциацията на йога инструкторите, а три години по-късно - Института по йога. Йога е нейното призвание, нейното хоби и начин на живот. Но през 2005 г. Тао се запалва по бални танци и дори печели състезанието с партньор, който е със 70 години по-млад от нея.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама