Повечето от нашите контакти със света нямат нищо общо с реалността, а са продукт на нашите убеждения, очаквания и лични интереси


Повечето от нашите контакти със света нямат нищо общо с реалността, а са продукт на нашите убеждения, очаквания и лични интереси
Снимка: iStock

През целия си живот ние растем и учим, като постоянно научаваме за себе си нещо ново. Тези разкрития не се случват непременно на всеки от нас, така че нека разберем какви са те. Вие и умът ви не сте едно и също нещо.

Това звучи ли ви абсурдно? Е, може и да мислите, че вие ​​и умът ви сте едно и също нещо, но не сте. Умът не ви определя и контролира. Вие сте две отделни единици.

Може би сте мислили, че вашите мисли са основата на съществуването, което ви позволява да се наслаждавате на живота, но това не е точно така.

Животът е изграден от моменти

Живеете малко, живеете един миг след друг. Като хора, ние жадуваме за незабавни решения, като искаме да получим всички отговори веднага. Но ние не разбираме, че животът бавно се разкрива пред нас. Важен е само настоящият момент и именно върху него трябва да бъдем съсредоточени. И ако мислите само за миналото или бъдещето, това няма ви да донесе нищо добро.

Качеството на живота ви зависи от това как посрещате тези моменти

Няма значение какво вече сте направили или какво възнамерявате да направите в бъдеще. Важното е какво ще правите в момента. Именно „сега” определя качеството на живота ви. Това откровение наистина ще ви помогне да станете по-добър човек. Ще ви даде възможност активно да се справите с трудностите, вместо да се оплаквате от тях, без да правите нищо.

Вие фантазирате по-голямата част от живота си

Хората постоянно мислят и фантазират толкова много, че дори не осъзнават това. Повечето от нашите контакти със света нямат нищо общо с реалността, а са продукт на нашите убеждения за нея, очаквания и лични интереси. Ние го възприемаме не такъв, какъвто е, а какъвто умът ни иска да бъде. Затова голяма част от живота ни е фантазия.

Хората са се развили да страдат и в страданието са постигнали най-добър успех

Това може да ви накара да се почувствате толкова свободни, колкото бихте искали, но е наложително да разберете причината за вашето съществуване. За разлика от всичките ни вярвания, страданието не показва, че нещо не е наред с нас. По-скоро то определя състоянието на човек. Прост и безмилостен механизъм за оцеляване. Страданието не означава, че нещо не е наред с живота ви.

Хората са мотивирани от желание да задоволят всичките си нужди

Всички се стремим към постоянно удоволствие и липса на страдания. За всеки от нас тези мотиви се проявяват по различни начини, но те са именно нашата мотивационна сила. Пълното осъзнаване на тази истина неизбежно ще обърне мнението ви за морала и справедливостта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама