Скъпи жени, време е да се отървете от тези лоши навици


Скъпи жени, време е да се отървете от тези лоши навици
Снимка: iStock

Има общоприето вярване, че ние сме свои собствени врагове. Въпреки клишето, идеята звучи повече от правдоподобно. Често се караме със себе си в стремеж към високи постижения в живота и честно казано, това е много изтощително. Именно затова публикуваме предизвикателство към всички жени – няколко лоши навика, от които е време да се откажете.

Извинявате се през цялото време

Проучванията показват, че жените казват "съжалявам" по-често от мъжете. Да, трябва да поемете отговорност, но постоянното извинение за това, че трябва да помолите сервитьора да ви затопли ястието или да отложи датата, или да се оплачете от живота на приятел носи повече вреда, отколкото полза. Не се извинявайте за всичко! Уважавайте вашите предпочитания и решения.

Казвате "да" на всички останали

Да, ще пия кафе с вас, дори и да съм уморена и всичко, което искам да направя, е да си легна в леглото. Да, ще редактирам автобиографията ви, въпреки че съм заета със собствената си работа. Да, ще отида на среща с теб, макар да нямам желание. Не е нужно да казвате "да", когато наистина не сте сигурни в нещо. Хората ви уважават, когато поставяте граници.

СЛЕДВАЙТЕ ТЕЗИ СЪВЕТИ, ЗА ДА ПОДОБРИТЕ САМОЧУВСТВИЕТО СИ

Казвате "не" на себе си

Повечето жени прекарват твърде много време, мислейки какво още могат да направят или повтаряйки си, че не са достатъчно добри в нещо. Не позволявайте на вашата несигурност и страхове да взимат решения вместо вас - в крайна сметка ще пропуснете жизненоважно преживяване.

Приемате храната като враг

Често жените мислят, че най-важното е външният им вид. Косата им трябва да е гладка или перфектно къдрава, гримът им трябва да изглежда естествено, тялото им трябва да е перфектно. В стремежа си да постигнете тези невъзможни стандарти е лесно да започнете да възприемате храната като нещо, срещу което да се борите, вместо да се наслаждавате. Бъдете наясно какво ядете, но се опитвайте да не чувствате вина. Насладете се на всяка хапка.

КАЗВАЙТЕ СИ ТЕЗИ ФРАЗИ, ЗА ДА ПРИВЛЕЧЕТЕ КЪСМЕТА

Говорите негативно за външния си вид - както на себе си, така и на глас

Спрете пренебрежително да говорите за собствения си външен вид. Нищо добро няма да се получи, освен ако не решите да обсъдите този проблем с терапевта си.

Поддържайте токсично приятелство

Животът е твърде кратък, за да давате от времето и енергията си на хора, които понижават самочувствието ви.

Поставяте срокове за важни събития в живота

Не се опитвайте да планирате кога трябва да срещнете любовта на живота си, да станете майки или да си купите великолепен апартамент. Насладете се на факта, че животът е непредсказуем и си позволете да му се радвате всяка минута!

  Етикети:
  Iwoman.bg

  Още по темата


  Още от Силна


  Реклама

  Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

  Зигмунд Фройд

  Най-четени | Най-нови


  виж всички виж всички
  Реклама