Това, че нещо красиво в живота ви си е отишло, не означава, че нещо по-добро няма да дойде при вас!


Това, че нещо красиво в живота ви си е отишло, не означава, че нещо по-добро няма да дойде при вас!
Снимка: iStock/Guliver

Нашият живот е доста сложен и това е така за абсолютно всички. Дори много успешни и известни хора имат същите проблеми като всеки от нас.

Запомнете - всички страдаме еднакво. Единствената разлика е: някой постоянно се оплаква, че му е трудно и го боли, докато друг крие болката си.

Но това, че животът е болка, не означава, че той не може да бъде и красив едновременно с това. Дори когато проблемите и неприятностите падат като сняг на главата ви, все още можете да бъдете ... щастливи. За да направите това, просто трябва да промените вижданията си. Погледнете различно на това какво се е случило с вас.

Ще ви е много по-лесно да живеете, ако приемете общата истина, която по някаква причина всички забравят: „В живота няма успехи и щастие без падания!“

Всеки трябва да се откаже от хората, които му носят нещастия. Когато най-добрият приятел ви предаде или, без обяснение, любимия човек си тръгне... В такива моменти сърцето се къса от болка. Изглежда, че на никого не може да се вярва, че няма да имате нищо добро в живота.

Опитайте се да погледнете какво се е случило от другата страна. Разберете, че хората, които са ни разочаровали, не са нищо друго, освен полезни уроци. Те се срещат по нашия житейски път с единствената цел да ни помогнат да разберем нещо за себе си и живота като цяло.

Най-драматичните промени в живота ни настъпват, след като изпитваме тежки разочарования. Те стават тласък за нашето израстване и помагат за вземане на правилни решения.

ТОВА, КОЕТО НЕ НИ УБИВА, НИ ПРАВИ ПО-СИЛНИ

Не ни е позволено да променяме миналото си.

Суровата истина на живота е: миналото завинаги ще остане такова, каквото е било. Но това изобщо не означава, че не можете да промените бъдещето си! Защо миналото трябва ви преследва с години, определяйки вашите действия днес и самите вас?

Това, че сте се провалили, не означава, че винаги ще бъде така и няма друг начин. Ние сами избираме своя житейски сценарий. Следователно, можете да промените живота си във всеки един момент – само ако имате желание.

Оставете миналото в миналото и започнете да работите върху вашето бъдеще.

Това, че нещо красиво в живота ви си е отишло безвъзвратно, изобщо не означава, че нещо друго няма да дойде - още по-добро. Животът е движение напред и никога назад!

В крайна сметка всичко може да се оправи! Болестите - лекуват се, проблемите – решават се. Трябва да вярвате и да се надявате - и щастието ще дойде.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама