Вашата вътрешна светлина е видима не само за вас, но и за тези около вас


Вашата вътрешна светлина е видима не само за вас, но и за тези около вас
Снимка: iStock

Един от най-трудните уроци в живота винаги е бил умението да се отпуснеш и да не се притесняваш за нищо. Хората са склонни да не обичат промените. Ние се борим яростно, за да получим нещо и след това не по-малко ожесточено - да държим това „нещо“ близо до нас, дори и да ни влияе негативно.

Много е трудно да приемем факта, че рано или късно все пак трябва да го пуснем, и колкото по-рано, толкова по-добре. Няма нито една причина да се притеснявате от факта, че все още не сте в състояние да се промените. Спрете да се съсредоточавате върху това, оставете се да научите от случилото се всичко, което е възможно, и продължете напред.

Да предположим, че някой ви е ядосал, в офиса ви е пълен хаос по време на работа, не можете да си починете, заради много ангажименти или просто сте вбесени от някакъв аспект от живота си. И често тази упорита психическа хватка, която държите на тези житейски обстоятелства, създава напрежение в тялото и разваля настроението ви.

На тези, които искат да намалят въздействието на стреса и напрежението върху живота си, може да се препоръча да използват тази проста техника:

Определете в коя част на тялото чувствате напрежение.

Опитайте се да разберете и осъзнаете какво точно причинява това напрежение - напълно е възможно да е свързано с някаква ситуация или човек, с когото трябва да се справите или които внимателно да избягвате.

ПОНЯКОГА САМОТАТА НИ УЧИ НА НАЙ-ВАЖНИТЕ УРОЦИ

Отпуснете напрегнатата част на тялото - дълбоко премерено дишане, разтягане и, вероятно, лек масаж ще ви помогне в това.

Сега опитайте отново да разговаряте със същия човек или се опитайте да мислите за същата ситуация, но с отпуснато тяло и ум.

Използвайте тази техника толкова често, колкото е необходимо. Започнете с нея още от сутринта, за да посрещнете новия ден с по-малко напрежение, но повече присъствие. Преминете от оцеляване към мир и спокойствие.

Отдайте почит на себе си.

Вашата вътрешна светлина е видима не само за вас, но и за тези около вас. Имате огромно любящо сърце, което носи само светлина. Вашият непреклонен дух се цени много повече от хората, отколкото си мислите. Ще бъдете много изненадани, ако знаехте на колко хора сте станали пример за следване. Вие сте много по-невероятен и прекрасен човек, отколкото си мислите. Така че трябва да спрете да обвинявате себе си за това, което нямате и каквото ви липсва, и да отдадете почит на всичко, което имате.

В теб е скрита неограничена сила, пред теб има безкрайни възможности и имаш много шансове да постигнеш това, което искаш.

Така че отдай почит на факта, че ...

Все още си жив.

Научи много от грешките си.

Измина дълъг път, за да стигнеш до мястото, където си сега.

Издържал си на всички житейски предизвикателства.

Никога няма да се предадеш!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама