Вчера е минало, утре не е дошло, имаме само ДНЕС!


Вчера е минало, утре не е дошло, имаме само ДНЕС!
Снимка: iStock

Хората сме такива – тревожим се прекалено много за миналото си и постоянно си мислим какво ще е бъдещето ни. Време е да спрете още сега и да направите днешния ден началото на втория си живот.

Отделете време, за да разберете себе си

Отделете време, за да разберете какво искате и от какво се нуждаете. Отделете време да рискувате. Отделете време да се обичате, да се смеете, да плачете и да се научите. Животът често е по-кратък, отколкото изглежда.

Приемете всяка уникална част от себе си

Тайната на щастието и успеха е самоприемането. Никога няма да станете това, което искате да бъдете, ако разчитате на всички останали и вярвате, че те ще ви помогнат да станете такъв. Приемете се напълно, какъвто сте, с всички недостатъци и странности. След като се влюбите и приемете дори най-лошите възможни варианти за себе си, ще станете свободен човек. Затова винаги се вслушвайте в сърцето си и никога не вървете срещу себе си.

Бъдете свой приоритет

Всъщност в този свят има само няколко души, които са 100% верни на себе си и вие трябва да сте един от тях. Приоритизирайте собствените си нужди сред ежедневните такива.

10-ДНЕВНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, КОЕТО ДА ОПИТАТЕ

Вземете мерки

Не бездействайте, като позволявате да ви се случват определени неща, които не ви влияят добре. Излезте и създайте събития около себе си. Вие сте това, което правите, а не това, което казвате, че ще направите. Спрете да казвате "Жалко е, че ..." и започнете да казвате "Искам ...". Превърнете своето "не мога" в "мога" и мечтите си в свои планове.

Работете

"Не можете да подценявате човек, който винаги работи много." Станете този човек. В живота няма да получите това, което искате, но ще получите това, за което сте работили. Винаги помнете, че всяка задача, която се изправя пред вас, никога не надвишава вашата вътрешна сила. Правете това, което е правилно, а не това, което е лесно. Вашите мечти си заслужават.

Съсредоточете се върху приоритетите

Не се занимавайте с глупости, бъдете продуктивни. Целта на живота е да живеете и да постигате целите си. Започнете да броите времето си. Съсредоточете се върху важното и пуснете онова, което не е необходимо.

14 ПРИЗНАКА НА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ СИЛНАТА ЖЕНА

Поемете разумен риск

Защо да не рискуваме? В живота се оказва, че ако нищо не рискуваш, значи рискуваш всичко. Всяко израстване или развитие започва в края на вашата зона на комфорт. Затова направете крачка напред към това, в което вярвате днес. Не е нужно да виждате цялото стълбище пред себе си, просто направете първата стъпка.

Продължавайте да вървите напред

Съсредоточете се върху онези малки неща, които можете да направите сега, а не върху големите задачи, които все още не могат да бъдат изпълнени. Малките промени могат да доведат до големи промени. Ако се съмнявате, просто направете още една малка крачка напред. Понякога една малка стъпка в правилната посока се превръща в най-голямата стъпка в живота ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама