Защо съм сама? 4 черти на емоционално недостъпната жена


Защо съм сама? 4 черти на емоционално недостъпната жена
Снимка: iStock

Емоционално недостъпните жени са изключително предпазливи, когато става въпрос за лични отношения. Може да сте емоционално недостъпни, но дори да не го осъзнавате. Обществото ги нарича "стари моми", "самотници" или "жени с проклет характер", но това далеч не е така, а циничен етикет, зад който седи далеч по-дълбок проблем.

Вижте още: 5 трика да победите манипулатор в собствената му игра

1. Склонност към съдене и критикуване на другите

Жена, която е страдала в миналото, може несъзнателно да защити чувствата си. Един метод, чрез който мозъкът избягва емоциите, е разсъждението. Жена, която винаги има какво да каже за другите хора, не прави нищо друго, освен да бяга от собствения си живот. Ако забележите, че сте склонни да гледате на всичко критично и да съдите другите, запитайте се какво наистина чувствате в душата си?

2. Доверете се на себе си

Всъщност всички други характеристики, които могат да ви направят емоционално недостъпни, произтичат от тази причина - липсата на вяра в себе си. Опитайте различни техники, които могат да ви помогнат да придобиете увереност в собствените си сили и да ви позволят да живеете в мир с всичките си недостатъци.

3. Не може да преживеете стари рани

Срещнали сте интересен човек, но все още не можете да се отърсите от хубавите и лоши спомени с бившия си? В началото на нова връзка започвате ли да съжалявате за избора си на партньор? Психиката ви иска да ви предпази от ново страдание и затова сте склонни да се върнете там, където не сте били ценени, защото познатото зло не ви плаши толкова, колкото непознатата възможност за щастие. Но какво всъщност казва сърцето ви?

Вижте още: 8 неща, които правите, защото сте алфа жена

4. Страхувате се от сблъсъци, които може да извадят емоциите ви

Емоционално недостъпните жени се страхуват да говорят за чувства и ще избягват тази тема на всяка цена. Страх ви е от конфликтни ситуации и сблъсъци, защото тогава емоциите ви могат да излязат наяве. Би било добре да подхождате към някои дълбоки теми с някой близък, на когото имате доверие, за да "практикувате" уязвимостта. Запомнете, че няма как да създадете дълбока връзка с партньора си, без да го допуснете в дебрите на душата си, дори самите вие да се страхувате да стигнете до там.

Какво е препоръчително да направите, ако сте сред емоционално недостъпните жени?

Терапевтите казват, че когато маркирате няколко от горните характеристики, трябва да започнете активна работа по себе си. Това ще ви помогне да се опознаете  и да излекувате душевни рани, които ви карат да носите броня. Изисква се много търпение, защото тези защитни механизми вероятно работят с години. Стъпка по стъпка ще успеете да разберете своите емоции и чувства. Преди да влезете във връзка, трябва да обичате себе си и да знаете как да го покажете. По-късно ще можете да отворите сърцето си, за да предложите любов на потенциален партньор, но и да получите любовта, която той може да ви предложи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама