Диета и спорт за зодия Водолей


Диета и спорт за зодия Водолей
Снимка: iStock/Guliver

Водолей се свързва в медицинската астрология с подбедрици, вени и глезенните стави. Телосложението на Водолеите, и най-вече хора с Асцендент Водолей, е издължено. Обикновено им липсва желязо, което води до изтощение и депресия, проблеми с кръвта или кръвообращението. Обикновено са много заети, така че диетата им рядко включва домашна храна, зеленчуци и здравословни салати. Те трябва да организират времето си и да го посвещават на здравословна диета, защото храната определя енергийното ниво в организма. За Водолеите е необходимо да си набавят натриев хлорид чрез храната.

Съвети за хранене: Храната, която съдържа естествена сол, е морска храна, сред плодове и зеленчуци - репички, целина, зеле, спанак, магданоз, маруля, царевица, тиква, леща, тиквички, орехи, ананаси, кайсии, лайм и грейпфрути. Пълнозърнестият хляб е чудесна алтернатива на обикновените хлябове. Добре е да се включи в диетата пилешко месо, чушки, домати, грозде, кисели млека, бадеми, ягоди, рукола, маруля, цвекло, сливи, пъпеши, черен пипер, нискомаслени сирена.

Избягвайте: не прекалявайте с консумацията на кафе, защото кафето в прекомерни количества (повече от 3 чаши на ден) води до нервност и губи тонизиращ ефект. Чайовете от мента, лайка, салвия могат да облекчат напрежението и да регулират кръвообращението като алтернатива на кафето.

Аеробиката е добър вариант за поддържане на тонуса и циркулацията на кръвта, но трябва да се внимава от травми на глезените. Водолеите обичат разнообразието и колективните спортове. Така че тренировка на открито с приятели винаги е препоръчителен вариант. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама