5 домашни маринати за пилешко, с които месото става супер крехко


5 домашни маринати за пилешко, с които месото става супер крехко
Снимка: iStock

Обичате да ядете пилешко месо? Преди да го приготвите по избрания от вас начин, ви препоръчваме да го мариновате, като изберете някоя от следните рецепти. Месото ще стане изключително крехко и вкусно.

Количествата в долните рецепти са подходящи за 500 г - 700 г месо.

Портокал и кимион

3 с. л. зехтин

3 с. л. портокалов сок

1 с. л. кимион

1/2 ч. л. настъргана портокалова кора

1 скилидка чесън

щипка сол 

черен пипер

Вижте още: 6 груби грешки при готвенето на пилешко месо

Барбекю с чесън

1/4 чаша барбекю сос (използвайте любимия си от магазина)

3 с. л. зехтин

2 скилидки чесън, смлени

Лимон и чесън

3 скилидки чесън, смлени

3 с.л. зехтин

3 с.л. лимонов сок

1/2 ч. л. настъргана лимонова кора

1/4 ч. л. сушен магданоз

1/4 ч. л. сух босилек

Вижте още: Каква е разликата между саламура и марината?

Пикантно манго

1 пюре от манго

3 с. л. зехтин

1 с.л. лют червен пипер

1 с.л. сок от лайм

1 с. л. смлян кориандър

Медена горчица

5-6 фурми, смлени

2 с.л. горчица

1 с.л. ябълков оцет

3 с. л. зехтин

Как се маринова пиле:

Смесете заедно съставките на маринатата. Поставете пилето в плитък съд. Изсипете маринатата върху пилето. Оваляйте хубаво, така че всички страни на пилето да са напълно покрити. Оставете го да се маринова поне 30 минути, до 24 часа в хладилник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама