Джинджифилово руло с круши


Джинджифилово руло с круши
Снимка: vkusnoteka.bg

С всяка хапка усещането се засилва и насладата за сетивата е все по-голяма. Представете си ухание на джинджифил, канела, ванилия, масло, круши и лимонова кора. Фантазия!

Необходими продукти:

Продукти за блата (35x25 см):

3 яйца

1/4 ч.ч. кафява захар

1/4 ч.ч. мед

1 с.л. стопено масло

1/4 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. джинджифил на прах

1/2 ч.л. канела

щипка сол

1 ванилия

продукти за крема:

100 мл сладкарска сметана

1/2 ч.ч. захар

кората от 1 лимон

250 мл сирене Маскарпоне

1 ванилия

продукти за крушите:

2 броя големи круши

2 с.л. захар

30 г масло

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. джинджифил

1 ванилия

 

зърна нар за украса

по желание канела

руло

Начин на приготвяне:

Покрийте тава с размери 35 x 25 см с хартия за печене.

Отделете жълтъците от белтъците в две купи. Жълтъците сложете в по-голямата. Разбийте ги, заедно с кафявата захар, меда и стопеното масло до пухкав крем. Добавете и ванилията.

В другата купа разбийте белтъците на твърда пяна. Внимателно добавете захарта и разбийте, до пълното й поемане. Добавете белтъците в крема от жълтъци и внимателно ги разбъркайте с шпатула, като се стараете да запазите неговата въздушност. Смесете брашното, бакпулвера, джинджифила, канелата и солта и ги пресейте в сместа. Разбъркайте нежно с шпатула, така че сместа да поеме брашното.

Разпределете сместа равномерно в тавата. Печете блата до готовност (проверете с клечка) около 10-11 минути.

Охладете го. Уверете се, че лесно се отлепя от тефлоновото килимче.

Измерете ширината на блата и я разпределете на три равни части. Отрежете три равни по ширина ленти.

В купа разбийте сметаната на сняг, заедно със захарта. Добавете сиренето Маскарпоне и хубаво разбийте. Овкусете с ванилия и лимонова кора.

Нарежете крушите на кубчета. Сложете ги в малка тенджерка на котлона, добавете захарта, маслото и подправките и ги задушете до омекване и изпаряване на водата.

Сложете една от лентите, обърната на обратно в продълговат поднос. Намажете я обилно с крем. Разпределете 1/3 от крушите върху крема. Покрийте с втория блат. Намажете го с крем и разпределете круши. Покрийте го с третата лента. Измажете целия десерт с крем. Украсете с останалите круши и зрънца нар. По желание поръсете през цедка с канела.

Охладете и поднесете нарязано на парчета.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама