Пълнени пилешки гърди

  • Пълнени пилешки гърди
    Дата: Снимки: harryandlexy.com
Дата: 21.03.2018 Снимки: harryandlexy.com
Iwoman.bg

Вкусно предложение за любителите на пилешко месо.

Ако и вие решите да си приготвите това изкушение, ще е хубаво да приготвите плънката няколко часа по-рано или на предния ден.

Необходими продукти:

4 големи пилешки гърди (половинки) – около 600-700 гр

2 филии стар бял хляб

4 с.л. брашно

1 яйце

олио – за пържене

за плънката:

125 гр масло

50 гр бекон на ленти

50 гр червени сушени домати от буркан (накиснати)

2-3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Извадете и оставете маслото да омекне на стайна температура.

Изпържете бекона в тиган. Извадете и оставете върху кухненска хартия да изстине.

Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Нарежете и доматите. Нарежете на ситно бекона.

Изсипете маслото в купичка. Добавете му бекона, доматите и чесъна и разбъркайте добре, докато се смесят хубаво. Прехвърлете сместа върху предварително отрязано парче стреч фолио. Увийте като бонбон и оформете руло. Пъхнете в хладилника да стегне.

Измийте пилешките гърди.

Сипете олио в дълбок тиган – олиото трябва не само да покрива дъното, но и да е поне 1 см. дълбоко. Пуснете фурната да се загрява на 175° С. Пригответе си и тавичка за печене.

Разбийте яйцето в купичка. В друга чиния сипете брашното. Отрежете кората на хляба и натрошете средата на малки трохи в друга чиния. Пуснете олиото да се загрява. Извадете маслото от хладилника и го нарежете на 4 равни части.

Вземете една от пилешките гърди и я сложете върху дъска, като я поставите с гладката страна надолу.

С остър нож направете дълбок разрез по дължина на пилето, така, че да се получи нещо като „джоб“. Пъхнете вътре едно от маслените парчета и затворете „джоба“. Повторете и с останали пилешки гърди.

Оваляйте пилето първо в брашното, после в яйцето и накрая в трохите. Сложете във вече горещото олио и запържете за около 2 минути от всяка страна – трябва да се получи хубава златна коричка.

Сложете изпържените пилешки гърди в тавичката и пъхнете във фурната за около 15 минути. Извадете, когато ви харесва цвета на коричката.

Източник: harryandlexy.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.