БЕЗГЛУТЕНОВА торта с пресни плодове


БЕЗГЛУТЕНОВА торта с пресни плодове
Снимка: iStock/Guliver

Представяме ви една свежа, лека и много вкусна торта.

Необходими продукти за блатовете:

600 мл прясно мляко

3 големи яйца (или 4 малки)

2 с.л. какао

5-6 с.л. кафява захар Мусковадо

1 пакетче бакпулвер

2 с.л. олио

10 с.л. кокосово брашно (с връх)

За крема:

400 мл заквасена сметана

200 мл млечна сметана за разбиване (над 30% масленост)

1/2 ч.ч. пудра захар

1 пакетче желатин

1/2 ч.ч. прясно мляко

1 пакетче ванилия

500 гр пресни плодове

НАЙ-ВКУСНАТА ЗДРАВОСЛОВНА ПИЦА

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта. След това се добавят млякото и олиото, разбива се отново и се прибавят сухите съставки. Сместа се оставя около 5-10 минути да си почине и сгъсти. След това се разпределя в две тавички, покрити с хартия за печене. В случая сме използвали такива с диаметър 24 см. Пекат се за около 15 минути на 180 градуса. Готовите блатове са ронливи и трябва да се работи внимателно с тях.

Течната сметана се охлажда добре и след това се разбива до меки връхчета. Към заквасената сметана се добавят пудрата захар и ванилията, разбърква се на ръка. След това към нея се прибавя разбитата сметана, като отново се разбърква на ръка. Желатинът се разтваря в прясното мляко и се добавя към сметановата смес.

Тортата се сглобява в ринг или във форма с падащо дъно. Върху долния блат се изсипва сметановата смес и се поръсва с плодовете, нарязани на кубчета. След това се слага и горният блат. Като стегне добре в хладилника, тортата се изважда от ринга и се декорира по желание. В случая с ганаш и пресни плодове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама